Compot de cirese si visine

de deyutzky in Sirop / Compot, 6 Iul 2013 | 2757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cirese + visine (nu dau cantitatile pt ca se pot pune cate doriti in functie de cate borcane aveti)
  • zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese si visine:

Ciresele impreuna cu visinele se spala bine in multa apa rece si li se indeparteaza coditele.


Se lasa in apa rece cca 30 de min. daca vor avea viermi acestia vor iesi la suprafata.


In borcane de 250 gr (care au fost bine spalate inainte si scufundate in apa fierbinte timp de cateva minute)se pun cirese amestecate cu visine pana se umple 3/4 din borcan (se pot pune si in borcane mai mari daca aveti dar se va mari si cantitatea de zahar pt fiecare borcan).


La fiecare borcan se adauga cate 2 linguri rase de zahar, dupa care umplem fiecare borcan cu apa si inchidem bine capacul.


Pe fundul unei oale punem un prosop de bucatarie, punem apoi borcanele si adaugam apa in oala pana se umple cca 3/4 din inaltimea borcanelor.


Lasam oala pe foc mic, iar cand apa incepe sa fiarba mai lasam inca 30 de minute.


Dupa ce compotul este gata, se scot borcanele, se sterg de apa si se acopera cu o patura unde se lasa la racit pana a2a zi dupa care se depoziteaza in camara.



Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

06.07.2013, 21:43

ce bun este!

diaconta 1

06.07.2013, 21:44

super

deyutzky 1

06.07.2013, 22:21

va multumesc tuturor pt aprecieri va

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

ieri la 09:04

Supa crema de brocoli

ieri la 08:49

Clatite cu branza si bezea

de Rocsi 9

pe 03.12 la 17:53

Batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

de RODIMUR 7

pe 03.12 la 05:50

RETETA RECOMANDATA
Compot de visine pentru iarna fara conservant