Compot de cirese si visine

de deyutzky in Sirop / Compot, 6 Iul 2013 | 1553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cirese + visine (nu dau cantitatile pt ca se pot pune cate doriti in functie de cate borcane aveti)
  • zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese si visine:

Ciresele impreuna cu visinele se spala bine in multa apa rece si li se indeparteaza coditele.


Se lasa in apa rece cca 30 de min. daca vor avea viermi acestia vor iesi la suprafata.


In borcane de 250 gr (care au fost bine spalate inainte si scufundate in apa fierbinte timp de cateva minute)se pun cirese amestecate cu visine pana se umple 3/4 din borcan (se pot pune si in borcane mai mari daca aveti dar se va mari si cantitatea de zahar pt fiecare borcan).


La fiecare borcan se adauga cate 2 linguri rase de zahar, dupa care umplem fiecare borcan cu apa si inchidem bine capacul.


Pe fundul unei oale punem un prosop de bucatarie, punem apoi borcanele si adaugam apa in oala pana se umple cca 3/4 din inaltimea borcanelor.


Lasam oala pe foc mic, iar cand apa incepe sa fiarba mai lasam inca 30 de minute.


Dupa ce compotul este gata, se scot borcanele, se sterg de apa si se acopera cu o patura unde se lasa la racit pana a2a zi dupa care se depoziteaza in camara.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

06.07.2013, 21:43

ce bun este!

diaconta 1

06.07.2013, 21:44

super

deyutzky 1

06.07.2013, 22:21

va multumesc tuturor pt aprecieri va

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de visine pentru iarna fara conservant