Compot de dovlecel

de lorreedana in Sirop / Compot, 6 Iul 2013 | 10341 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 3 kg dovlecei taiati

Sirop:

  • 1,2 kg zahar tos
  • 3-4 pliculete de zahar vanilat
  • 450 ml suc concentrat de lamaie
  • 6 pastile de aspirina
  • 1,5 litri de apa
  • 10-12 buc cuisoare si ½ lingurita de scortisoara macinata
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de dovlecel:

1.Se aleg 2-3 dovleci in jur de 4-4.5 kg in total.Se curata de coaja si de continutul de seminte, se spala, se scurg de apa si se cantareste o cantitate de 3 kg.

2.Se taie in cubulete (feliute) de 1-1,2 centimetri. Se pun intr-un vas cu 150 ml otet si se acopera cu apa, se lasa la macerat timp de 2 ore amestecand de cateva ori pentru ca intreaga cantitate de dovleci sa fie cuprinsa de solutie.

3.Se scurg de aceasta solutie,apoi se adauga in siropul care a dat in clocot timp de 10 minute. SE FIERB TIMP DE 10 minute (dupa ce a dat in clocot).Borcanele (de preferat sa fie cu capac de etansare) se spala si se scurg bine de apa, apoi se incarca cu compozitia clocotinda de compot. Borcanul la umplere se tine intr-un vas cu apa (cu un centimetru de apa incalzita) pentru evitarea spargerii.

4.Borcanele inchise se pun la racire lenta in paturi 6-7 ore minim, apoi se pastreaza pentru iarna in camara pe raft. Vara se poate servi de la frigider si pe post de racoritoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lau 1

06.07.2013, 21:28

diaconta 1

06.07.2013, 21:43

o idee interesanta

MotanLaOale 1

07.07.2013, 19:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de dovlecel