Compot de dovlecel

de lorreedana in Sirop / Compot, 6 Iul 2013 | 8000 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 3 kg dovlecei taiati

Sirop:

  • 1,2 kg zahar tos
  • 3-4 pliculete de zahar vanilat
  • 450 ml suc concentrat de lamaie
  • 6 pastile de aspirina
  • 1,5 litri de apa
  • 10-12 buc cuisoare si ½ lingurita de scortisoara macinata
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de dovlecel:

1.Se aleg 2-3 dovleci in jur de 4-4.5 kg in total.Se curata de coaja si de continutul de seminte, se spala, se scurg de apa si se cantareste o cantitate de 3 kg.


2.Se taie in cubulete (feliute) de 1-1,2 centimetri. Se pun intr-un vas cu 150 ml otet si se acopera cu apa, se lasa la macerat timp de 2 ore amestecand de cateva ori pentru ca intreaga cantitate de dovleci sa fie cuprinsa de solutie.


3.Se scurg de aceasta solutie,apoi se adauga in siropul care a dat in clocot timp de 10 minute. SE FIERB TIMP DE 10 minute (dupa ce a dat in clocot).Borcanele (de preferat sa fie cu capac de etansare) se spala si se scurg bine de apa, apoi se incarca cu compozitia clocotinda de compot. Borcanul la umplere se tine intr-un vas cu apa (cu un centimetru de apa incalzita) pentru evitarea spargerii.


4.Borcanele inchise se pun la racire lenta in paturi 6-7 ore minim, apoi se pastreaza pentru iarna in camara pe raft. Vara se poate servi de la frigider si pe post de racoritoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Lau 1

06.07.2013, 21:28

diaconta 1

06.07.2013, 21:43

o idee interesanta

MotanLaOale 1

07.07.2013, 19:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

RETETA RECOMANDATA
Compot de dovlecel