Compot de caise

de ianculubita in Sirop / Compot, 1 Iul 2013 | 4594 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta fiecare adauga zahar atat cat crede de cuviinta; noi daca nu mancam prea dulce, pun mai putin dar am auzit persoane care pun cate 5 linguri de zahar la borcan sau poate asa e normal?? nu stiu!!

 

INGREDIENTE

  • caise
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele spalate, scoase samburii, care sunt mai mici le lasam intregi, le asezam in borcane. Masuram cu o cana apa, mie mi-a intrat intr-un borcan de 800 g, 250 ml apa. Punem apa masurata intr-un vas la fiert impreuna cu cat zahar considerati, eu am pus cate 2 linguri cu zahar la fiecare borcan, iar dupa ce s-a topit zaharul (nu e nevoie sa fiarba), portionam siropul in borcane, infiletam capacele si le punem la sterilizat 3-4 minute din momentul in care clocoteste apa.

Lasam sa se raceasca in vas apoi le depozitam la camara.

TIPS-URI

1

daca fructele sunt suficient de coapte,nu fierbeti prea mult borcanele pentru ca se inmoaie prea tare si nu mai are aspect de compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

- Andreea - 1

01.07.2013, 21:11

Tare mult imi plac compoturile

ianculubita 1

02.07.2013, 08:40

Sim0na 1

02.07.2013, 11:45

delicios si sanatos!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de caise in oala