Compot de caise

de ianculubita in Sirop / Compot, 1 Iul 2013 | 1797 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta fiecare adauga zahar atat cat crede de cuviinta; noi daca nu mancam prea dulce, pun mai putin dar am auzit persoane care pun cate 5 linguri de zahar la borcan sau poate asa e normal?? nu stiu!!

 

INGREDIENTE

  • caise
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele spalate, scoase samburii, care sunt mai mici le lasam intregi, le asezam in borcane. Masuram cu o cana apa, mie mi-a intrat intr-un borcan de 800 g, 250 ml apa. Punem apa masurata intr-un vas la fiert impreuna cu cat zahar considerati, eu am pus cate 2 linguri cu zahar la fiecare borcan, iar dupa ce s-a topit zaharul (nu e nevoie sa fiarba), portionam siropul in borcane, infiletam capacele si le punem la sterilizat 3-4 minute din momentul in care clocoteste apa.


Lasam sa se raceasca in vas apoi le depozitam la camara.

 

TIPS-URI

1

daca fructele sunt suficient de coapte,nu fierbeti prea mult borcanele pentru ca se inmoaie prea tare si nu mai are aspect de compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (17)

Andreea Caroline 1

01.07.2013, 21:11

Tare mult imi plac compoturile

ianculubita 1

02.07.2013, 08:40

Sim0na 1

02.07.2013, 11:45

delicios si sanatos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de zarzare