Compot de mere aromat

de Rocsi in Sirop / Compot, 29 Noi 2010 | 3681 vizualizari

 

Este un compot ce imi place foarte mult sa il consum in acest sezon rece...cu aroma de portocala,scortisoara...mmmm....cu mic ,cu mare va astept la o portie ca am facut sa ajunga pentru toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 20 de mere(au fost micute de asta am pus asa multe)
  • 11 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • scortisoara
  • coaja de portocala
  • si bineinteles apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de mere aromat:

Spalati merele si le curatati de coaja. Apoi le taiem cubulete(sau cum preferati). Le punem intr-o oala mai mare si punem de de 2 ori cantitatea merelor(daca va ies un castron de mere taiate,atunci puneti 2 castroane de apa..eu asa procedez...dar voi faceti dupa placul vostru). Punem oala pe aragaz la foc potrivit. Cand incepe sa fiarba puneti zaharul,zaharul vanilat si putina scortisoara. Lasati sa fiarba pana merele se inmoaie putin.


Spalati o portocala. Rupeti din ea cateva bucati de coaja. Cand compotul este gata adaugati bucatile de coaja de portocala,mai dati 2-3 clocote si inchideti aragazul. Lasati la racorit apoi mancati cat doriti..


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de mere aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

tanyapatap 1

02.12.2010, 14:18

Rocsi 1

02.12.2010, 19:55

tanya

housy 1

07.12.2010, 14:39

ce bine arata compotul tau...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Compot de gutui, mere si pere