Compot de mere aromat cu anason

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Bauturi, 3 Sep 2013 | 2131 vizualizari

 

Reteta pentru compot este a mamei si trebuie sa va spun ca a intrat in istorie. Caci in copilarie, mama le pregatea musafirilor mei deja "traditionalul" compot de mere, ce se servea dintr-un bol mare de sticla cu un polonic de sticla. Era un set care nu-l voi uita ever, nici eu si nici prietenele mele care si in ziua de azi isi aduc cu placere aminte de vremurile bune si demult apuse ale copilariei cand mama ne pregatea acest compot nelipsit dintre bunataturile cu care ne rasfata. De fapt, era un mix de compoturi insa baza era compusa din mere fierte, in care veneau puse alte compoturi ce se gaseau din belsug in acea perioada a anului, caci ziua mea fiind in noiembrie deja camara inunda a muraturi, dulceturi si compoturi. Asadar, pe langa mere, se mai gaseau si multe visine si cirese din compot, struguri, prune si uneori si ananas, pere si neaparat felii de lamaie taiate marunt.
In amintirea acelor vremuri si pentru a savura din nou gustul copilariei, am recompus reteta, cu aceeasi baza si ingredient principal, respectiv marul, insa putin mai altfel aromat, putin spicy si mai trendy sa-i zicem..., adaptata zilelor noastre.

 

INGREDIENTE

  • 6 mere medii; 
  • 3-4 linguri zahar brun; 
  • 1 lamaie; 
  • 2-3 stelute de anason.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de mere aromat cu anason:

1. Merele se spala, se curata de coaja (se poate pastra si coaja, daca vreti), si se taie cubulete.


2. Se pun intr-o craticioara la fiert cu apa cat sa le acopere.


3. Se adauga zaharul, zeama de la o jumatate de lamaie, iar cealalta jumatate se taie felii si se adauga in oala alaturi de mere.


4. Se adauga stelutele de anason si se fierbe timp de 20 de minute.


5. Compotul se serveste rece sau usor caldut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de mere aromat cu anason" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ianculubita 1

04.09.2013, 11:48

Geanina87 1

04.09.2013, 12:55

simona72 1

04.09.2013, 21:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Compot rapid