Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara

de housy in Sirop / Compot, 26 Noi 2010 | 6610 vizualizari

 

din pacate merele mele s-au zdrentuit....au fost prea fainoase,sau nush dece, dar era gustos si asa.
Multumesc florinu' ca mi-ai taiat merele.... :*

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2,5-3 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara:

 

merele se curata de coaja si cotor

se spala si se taie cuburi nu foarte mici

se pun intr-o oala peste care se adauga apa

se pun pe foc la fiert

cand apa s-a incalzit se adauga zaharul

cand merele devin stravezii inseamna ca e gata compotul si se poate stinge focul

se presara scortisoara si se amesteca usor, pentru a nu zdrobii merele.

 Se serveste de preferat rece!!                                                 

Dar in zilele de iarna, asa ca astea, merge si caldut!!

 

TIPS-URI

1

alegeti un soi de mere tari

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

RuxyRux 1

27.11.2010, 10:21

Foarte foarte bun!

Rocsi 1

27.11.2010, 11:07

ce-mi place compotul d emere..mai ales acum ca da frigul

housy 1

27.11.2010, 11:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Compot de dovlecei