Compot de pere

de Panacris in Sirop / Compot, 30 Aug 2011 | 8799 vizualizari

 

Reteta am adaptat/o dupa cea a lui Bitza!!! Multumesc Bitza!!! Este un compot delicos! Personal, iarna il consum in loc de muraturi, langa un piure de cartofi si o friptura buna!!!

 

INGREDIENTE

  • Pere verzi 4 kilograme
  • Apă 2 litri
  • Zahăr 800 grame
  • Lămâie 1 bucată
  • Cuişoare,
  • scorţişoară după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Perele se spălă, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Perele curăţate se stropesc cu  zeama de lămâie pentru a nu se oxida, până se curăţă toate fructele. Între timp se pregăteşte siropul de zahăr. Se dizolvă în apă zahărul şi se lasă să clocotească. Se introduc bucăţile de pere în sirop se lasă să fiarbă scurt, se scot din sirop şi se pun în fierbinţi în borcanele sterilizate la cuptor. În siropul fierbinte opţional se pun 2,3 cuişoare şi 2 bucăţi de scorţişoară, se lasă să mai dea un clocot. Siropul se strecoară peste perele din borcan. Se sigilează borcanele şi se pun la "dunst cald", adică se învelesc în pături şi se lasă până a doua zi. Se depozitează în cămară.

 

RETETA IN IMAGINI

Compot de pere-0
Compot de pere-1
Compot de pere-2
Compot de pere-3
Compot de pere-4
Compot de pere-5
Compot de pere-6
Compot de pere-7
Compot de pere-8

COMENTARII (7)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

30.08.2011, 21:06

jolygina

jolygina 1

30.08.2011, 21:55

cate compoturi

mirela0911

mirela0911 1

30.08.2011, 22:15

bun compotul, am facut si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!