Compot de pere intregi

de delia64 in Sirop / Compot, 6 Mar 2013 | 6767 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu de la mama mea ,o face in fiecare toamna .
Perele le am din gradina ei .

 

INGREDIENTE

  • 4 kilograme pere de toamna
  • 0,800 grame zahar
  • 4 litri apa
  • zeama de la o lamaie
  • o lingurita scortisoara
  • 2 aspirine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere intregi:

Aleg pere mai tari , le spal si le asez in borcanele spalate si sterilizate.


Apa , zaharul ,scortisoara si zeama de lamaie se fierb pana cand se leaga siropul si zaharul este topit .


Adaugam cele 2 aspirine dizolvate in apa si mai lasam sa dea un clocot.


Siropul se pune peste pere in borcane , lasand un spatiu de 3-4 centimetri gol .


Intr-o cratita mai mare asezam un prosop de bucatarie si punem apa pana la jumatate .


Se capseaza borcanele si se fierb aproximativ 30 de minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa din cratita .


Siropul din borcane va capata o culoare galbuie , atunci luam cratita de pe foc , acoperim cu un prosop borcanele si lasam pana a doua zi .


Le asezam in camara sau in beci .


Iarna vom avea un compot delicios de pere .


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Se poate face compotul si cu perele taiate felii.

2

Cine doreste poate sa puna zahar vanilat in loc de scortisoara , am facut si asa si e tare gustos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere intregi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

diaconta 1

06.03.2013, 21:01

imi place compotul de pere

Rocsi 1

06.03.2013, 21:04

Bun si cu un parfum deosebit!

delia64 1

06.03.2013, 23:07

Motan Buni Dia Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de mere, pere si gutui