Compot de piersici

de Rocsi in Sirop / Compot, 23 Iul 2011 | 2913 vizualizari

 

Unul din compoturile care nu lipseste din camara iarna este cel de piersici.Este aromat si delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • 35 de piersici
  • zahar
  • apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Alegem piersicile care sunt coapte,dar mai tari la atingere,ca daca sunt moi se fleoscaiesc.


Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot.


Spalam bine de tot piersicile.


spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.


asezam in borcane(eu am pus in cele de 800 dr gr) cate doua piersici si jumatate(asa mi-au incaput mie.daca piersicile sunt mai mari probabil merg doar doua,insa de la jumatatea e piersica aruncati samburele .mie una mi se pare ca samburele ala ii da un gust ciudat,asa am observat).


cantarim cantitatea de apa necesara pentru compoturile noastre,masuram cu un borcan care are piersicile in el,si cate borcane cu piersici avem,atatea punem si cu apa,ca si numar.


punem apa intr-o oala si adaugam 2 linguri de zahar pentru fiecare compot.


asezam oala pe foc si amestecam continuu in ea pana ce zaharul se topeste.


repartizam sirop in toate borcanele.


le infiletam bine.


le infasuram in hartie si le asezam intr-o oala.


punem apa in oala cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi,iar deasupra punem un prosop de bucatarie.


asezam oala pe foc si le lasam la sterilizat cam 40 de minute.


cand sunt gata le scoate,le acoperim cu o patura groasa si le lasam asa pana a 2-a zi cand le dam la loc racoros.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

27.07.2011, 21:41

multumesc medi draga..imi place enorm sa fac(chiar daca uneori e sufocant de cald si zic gata nu mai fac )..imi place ca iarna ,cand afara e frigggg iar in casuta e cald si bine sa imi aduc sa savurez compoturi...nu-mi place sa le cumpar deloc

anomisana 1

12.08.2011, 13:43

Rocsi, dragut-o, ti-am pus reteta la favorite si am sa fac si eu acest compot, ca am cheltuit prea multi bani asta iarna, cumparandu-l.

Rocsi 1

13.08.2011, 19:46

anomisana sa stii ca este un compot foarte bun si merita facut,zic eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Urși de mamaliga cu branza

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400