Compot de pere

de Dana_Retetegg in Sirop / Compot, 20 Noi 2012 | 7529 vizualizari

 

E bine sa valorificati orice fel de fructe, mai ales daca sunt de la tara. Chiar si daca faceti cate 2-3 borcane de compot, decat sa le cumparati apoi din magazin, mai bine sa le aveti in camara :)

 

INGREDIENTE

  • pere (nu foarte coapte, adica nu foarte moi),
  • zahar (2 linguri de zahar pt fiecare borcan de 400 g si 4 linguri de zahar pentru fiecare borcan de 800 g),
  • cate o lingurita de zahar vanilat la fiecare borcan,
  • apa,
  • borcane,
  • capace,
  • 1-2 cratite mai mari,
  • prosoape (eventual mai vechi dar curate)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Am spalat perele, le-am curatat cotorul si le-am taiat bucati (nici mari, nici mici).


Le-am asezat in borcanele curate si uscate.


Am adaugat zaharul, z. vanilat, apoi apa pana aproape de capac.


Am infiletat si am strans bine capacele.


In cratite mai mari am pus prosoape curate pe fund si margini, apoi am pus borcanele (nu chiar lipite intre ele ci cu putin spatiu).


Am adaugat apa cat sa acopere borcanele 3/4.


Am pus la foc mic spre mediu. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca am lasat 25 de minute.


Am oprit apoi focul si am lasat borcanele in apa inca o ora.


Le-am scos apoi, le-am sters bine si le-am asezat intr-o patura pana a doua zi. Le-am depozitat in camara (sau daca aveti beci si mai bine).


Super extra delicios, dulce si aromat. Merita din plin sa-l incercati!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 10:05

multumesc mult

Lau 1

21.11.2012, 16:06

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 16:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de pere