Sos de mure

de Ancutsa in Sirop / Compot, 14 Aug 2019 | 2928 vizualizari

 

Sos de mure cu îndulcitor. În funcție de dulceața fructelor, se adaugă mai mult sau mai puțin îndulcitor. Eu am folosit unul tip lichid, însă puteți folosi și pudră. Sosul este gata destul de repede și are o consistență plăcută, catifelată.

 

INGREDIENTE

  • 800 g mure,
  • 6,5 ml îndulcitor,
  • 100 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de mure:

 

Se spală delicat murele.

Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa.

Se fierb pe foc mic, până se îngroașă și scad un pic (aprox 10 minute). Nu ezitați să luați spuma, pentru că astfel va ieși mai clar, mai curat.

Se dau la blender și se lasă la răcit.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 10 min

Porții: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/sos-de-mure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu lamaie si sos de mure