Sos de mure

de Ancutsa in Sirop / Compot, 14 Aug 2019 | 3023 vizualizari

 

Sos de mure cu îndulcitor. În funcție de dulceața fructelor, se adaugă mai mult sau mai puțin îndulcitor. Eu am folosit unul tip lichid, însă puteți folosi și pudră. Sosul este gata destul de repede și are o consistență plăcută, catifelată.

 

INGREDIENTE

  • 800 g mure,
  • 6,5 ml îndulcitor,
  • 100 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de mure:

 

Se spală delicat murele.

Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa.

Se fierb pe foc mic, până se îngroașă și scad un pic (aprox 10 minute). Nu ezitați să luați spuma, pentru că astfel va ieși mai clar, mai curat.

Se dau la blender și se lasă la răcit.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 10 min

Porții: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/sos-de-mure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Ancutsa 1

19.08.2019, 16:34

Multumesc frumos, Daniela!

dantes 1

23.08.2019, 10:18

Ancutsa 1

23.08.2019, 20:11

Domnule Dante

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu lamaie si sos de mure