Compot de piersici

de mimmi in Sirop / Compot, 13 Oct 2012 | 1576 vizualizari

 

Fructe eco din gradina,ghici ciuperca ce-i? Piersicul meu minunat si plin cu rod.
Asa ca ar fi pacat sa nu multumesc pentru piersicute si totodata sa nu le fac loc pe raftul din camara,pentru ca la iarna "la gura sobei" sa savurez un pahar cu compot dulce.

 

INGREDIENTE

  • piersici,
  • zahar
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Purcedem la munca si in prima faza alegem fructele nu foarte coapte si mai tarisoare. Spalam bine piersicile,atat cat sa le indepartam si pufuletul de pe ele. Pregatim o cratita incapatoare,o umplem pe jumatate cu apa si dam la foc,pana incepe sa fiarba. Acum imbaiem piersicile,pentru cel mult 1 minut,dupa care le indepartam pielita. Dupa bunul plac al fiecaruia,putem sa lasam piersicile intregi sau sa le desfacem jumatati(scapand de sambure) si umplem borcanele(spalate si sterilizate in cuptorul cald,dinnainte),cam 3/4. In fiecare borcan punem 3 linguri de zahar(optional zahar vanilat) si inchidem cu capacul. Pregatim cratita mare pentru dustulit,captusind-o cu ziare. Asezam dupa aceea si borcanele,avand grija sa nu se loveasca unul de altul. Umplem cratita cu apa,dam drumul la foc si din momentul cand incepe sa fiarba apa lasam 30 min la dust. Stingem focul si lasam asa pana a doua zi cand repetem operatia de dustulit,complectand din nou cu apa. Le lasam sa se raceasca in cratita,dupa care hai cu ele la locul lor din camara. Nu e mult de munca,nici putin,dar sigur merita efortul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

13.10.2012, 23:50

excelent

adry88 1

15.10.2012, 09:25

minunat

andreea_angelo 1

16.12.2012, 12:15

superr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Compot piersici