Sirop de capsuni cu menta

de mihaelar63 in Sirop / Compot, 24 Noi 2011 | 5175 vizualizari

 

A venit timpul sa mai dam cate o raita prin camara . Va prezint ce am gasit . Mie imi incanta ochiul imaginile , si cum am lipsit de la postari sper sa va placa si voua .

 

INGREDIENTE

  •   5kg Capsuni
  •  Zahar
  • 1 Lamaie
  • Menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni cu menta:

La mine nu merge treaba cu cantitatile . Pana curat fructele cel putin o treime ,, se evapora''.


Curatati si spalati capsunile. Puneti intr-o cratita de inox cu fund dublu .si le presarati cu 1 kg zahar .


Dupa 3-4 ore ele vor lasa zeama .


Puneti vasul pe foc , dati un clocot [ 10 min ].


Cu ajutorul unui polonic colectati partea mai lichida in alt vas de inox.


In functie de ce cantitaea obtinuta adaugati 700gr zahar/ kg suc de capsuni .


Stoarceti zeama de la o lamaie , cateva fire de menta proaspete si amestecati pana ce se dizolva zaharul.


Puneti siropul in sticle curate cu capac etans si le puneti sa se,,, odihneasca '' o zi -doua intr-un culcus [ eu am pus paturi si plapuma ] ce mentine caldura .


Scoateti licoarea la ,, interval '' cand se asteapta poporul iubitor de bunatati cel mai putin. Adica acum ar fi momentul !!!

 

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de conservant , folosind atat zahar precis siropul va rezista , dar nu e cazul , cum dati de el soarta ii este pecetluita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

24.11.2011, 20:14

ce parfum si ce aroma......

MotanLaOale 1

24.11.2011, 21:56

MIUTA 1

24.11.2011, 23:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni