Compot de prune

de Bunica in Sirop / Compot, 30 Sep 2009 | 5375 vizualizari

 

Este sezonul prunelor. M-am gandit sa mai fac si eu cateva borcane de compot.

 

INGREDIENTE

  • prune
  • zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Se aleg prunele sa fie sanatoase, se spala si se pun in borcane .

Prunele pot fi puse intregi sau rupte in jumatati .

In fiecare borcan se pun 3 linguri de zahar, apoi se completeaza cu apa pana se umple borcanul.

 Se capseaza si se pun borcanele la fiert ,la bain- marie ,15 minute de cand sunt puse la foc.

Se lasa sa se raceasca in apa.

TIPS-URI

1

Daca vreti mai mult sirop se pun mai putine fructe.

2

Nu am dat cantitati de prune pentru ca fiecare pune cat doreste.

3

Din 1 kg. prune mi-au iesit 3 borcane de 800 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Bunica 1

03.10.2009, 20:29

Am desfacut un borcan ca sa fie postat si altfel decat in borcan. Daca te ustura pe gat , scuza-ma , dar prunele n-au fost spalate bine sau au fost tratate cu o substanta de care nu ai stiut.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune