Compot de prune

de Bunica in Sirop / Compot, 30 Sep 2009 | 4306 vizualizari

 

Este sezonul prunelor. M-am gandit sa mai fac si eu cateva borcane de compot.

 

INGREDIENTE

  • prune
  • zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Se aleg prunele sa fie sanatoase, se spala si se pun in borcane .


Prunele pot fi puse intregi sau rupte in jumatati .


In fiecare borcan se pun 3 linguri de zahar, apoi se completeaza cu apa pana se umple borcanul.


Se capseaza si se pun borcanele la fiert ,la bain- marie ,15 minute de cand sunt puse la foc.


Se lasa sa se raceasca in apa.

TIPS-URI

1

Daca vreti mai mult sirop se pun mai putine fructe.

2

Nu am dat cantitati de prune pentru ca fiecare pune cat doreste.

3

Din 1 kg. prune mi-au iesit 3 borcane de 800 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Bunica 1

03.10.2009, 20:29

Am desfacut un borcan ca sa fie postat si altfel decat in borcan. Daca te ustura pe gat , scuza-ma , dar prunele n-au fost spalate bine sau au fost tratate cu o substanta de care nu ai stiut.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
NECTAR DE PAPADIE