Compot de prune

de Bunica in Sirop / Compot, 30 Sep 2009 | 1980 vizualizari

 

Este sezonul prunelor. M-am gandit sa mai fac si eu cateva borcane de compot.

 

INGREDIENTE

  • prune
  • zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Se aleg prunele sa fie sanatoase, se spala si se pun in borcane .


Prunele pot fi puse intregi sau rupte in jumatati .


In fiecare borcan se pun 3 linguri de zahar, apoi se completeaza cu apa pana se umple borcanul.


Se capseaza si se pun borcanele la fiert ,la bain- marie ,15 minute de cand sunt puse la foc.


Se lasa sa se raceasca in apa.

 

TIPS-URI

1

Daca vreti mai mult sirop se pun mai putine fructe.

2

Nu am dat cantitati de prune pentru ca fiecare pune cat doreste.

3

Din 1 kg. prune mi-au iesit 3 borcane de 800 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Bunica 1

03.10.2009, 20:29

Am desfacut un borcan ca sa fie postat si altfel decat in borcan. Daca te ustura pe gat , scuza-ma , dar prunele n-au fost spalate bine sau au fost tratate cu o substanta de care nu ai stiut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta