Compot de prune galbene

de Catalina L in Sirop / Compot, 11 Aug 2018 | 3695 vizualizari

 

Am primit cateva prune galbene naturale (bio) si m-am gandit imediat sa fac un compot.
Delicios caci prunele erau coapte şi dulci ca mierea.
Imi place sa-l serrvesc cu branza cremoasa sau cu iaurt natur.
Un desert lejer si minunat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/compot-de-prune-galbene.html

 

INGREDIENTE

  • 800 g de prune galbene
  • 100 g zahar
  • 3 picaturi de esenta naturala de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune galbene:

Spalati prunele.

Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.

Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia.

Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva ori.

Lasati sa se raceasca si pastrati in borcane la frigider.

Daca faceti o cantitate mai mare, puteti face conserve pentru iarna.

Puneți compotul fierbinte in borcanele sterilizate si uscate.

Inchideti-le bine și rasturnati-le cu capacul in jos.

Lasati sa se raceasca in aceasta pozitie o noapte.

Pastrati-le intr-un loc uscat si rece.

Puteți de asemenea congela.

Nu umpleti la maxim cutiile pentru congelator, lasati 1 cm de spatiu liber.

Foarte bun !

TIPS-URI

1

mi-au iesit 2 borcane de 400 g

2

Am vrut sa-l fac cat mai natural, am pus 3 picaturi de vanilie numai, il puteti insa parfuma cu lamaie, scortisoara etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune galbene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

12.08.2018, 21:45

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:52

kytz 1

18.08.2018, 13:53

O rețetă interesantă de "compot" , seamănă cu un gem mai puțin scăzut sau cu un sos/ dip de prune galbene !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune goldane