Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am primit cateva prune galbene naturale (bio) si m-am gandit imediat sa fac un compot.
Delicios caci prunele erau coapte şi dulci ca mierea.
Imi place sa-l serrvesc cu branza cremoasa sau cu iaurt natur.
Un desert lejer si minunat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/compot-de-prune-galbene.html
Spalati prunele.
Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.
Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia.
Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva ori.
Lasati sa se raceasca si pastrati in borcane la frigider.
Daca faceti o cantitate mai mare, puteti face conserve pentru iarna.
Puneți compotul fierbinte in borcanele sterilizate si uscate.
Inchideti-le bine și rasturnati-le cu capacul in jos.
Lasati sa se raceasca in aceasta pozitie o noapte.
Pastrati-le intr-un loc uscat si rece.
Puteți de asemenea congela.
Nu umpleti la maxim cutiile pentru congelator, lasati 1 cm de spatiu liber.
Foarte bun !
1
mi-au iesit 2 borcane de 400 g
2
Am vrut sa-l fac cat mai natural, am pus 3 picaturi de vanilie numai, il puteti insa parfuma cu lamaie, scortisoara etc.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult