Compot de vişine

de ionix in Sirop / Compot, 6 Iul 2011 | 4251 vizualizari

 

Pentru circa 12 borcane de 800 g de compot de visine... Simplu şi gustos.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de vişine 
  • 1 kg si 250 g zahăr
  • 6 l apă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de vişine:

Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape:


1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă.


2. Borcanele şi capacele le spălăm cu apă clocotită şi le lăsăm la scurs.


După ce am efectuat aceste etape, vom pune apa cu zahărul la fiert, până când zahărul este topit iar apa clocoteşte. Cât timp apa fierbe, vom repartiza vişinele în borcane.


Siropul, adică apa fiartă cu zahăr, se toarnă în borcane. Se pune suficient de mult sirop cât să acopere bine fructele. Imediat punem capacele pe borcanele cu compot de visine, acoperim cu nişte prosoape groase şi lăsăm până când se răcesc.


Când s-au răcit, borcanele de compot de visine se transferă în cămară şi se servesc iarna.


Poftă bună!



 

TIPS-URI

1

Dacă nu sunteţi siguri că vor ţine peste iarnă, puteţi să puneţi borcanele cu compot de visine în apă fierbinte la cuptor, pentru 30 minute. Dar mie-mi ţin fără să mai fac acest procedeu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ionela2682 1

06.07.2011, 20:50

adry88 1

06.07.2011, 20:56

bun

mamaieelena 1

06.07.2011, 23:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune