Compot de vişine

de ionix in Sirop / Compot, 6 Iul 2011 | 3495 vizualizari

 

Pentru circa 12 borcane de 800 g de compot de visine... Simplu şi gustos.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de vişine 
  • 1 kg si 250 g zahăr
  • 6 l apă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de vişine:

Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape:

1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă.

2. Borcanele şi capacele le spălăm cu apă clocotită şi le lăsăm la scurs.

După ce am efectuat aceste etape, vom pune apa cu zahărul la fiert, până când zahărul este topit iar apa clocoteşte. Cât timp apa fierbe, vom repartiza vişinele în borcane. 

Siropul, adică apa fiartă cu zahăr, se toarnă în borcane. Se pune suficient de mult sirop cât să acopere bine fructele. Imediat punem capacele pe borcanele cu compot de visine, acoperim cu nişte prosoape groase şi lăsăm până când se răcesc. 

Când s-au răcit, borcanele de compot de visine se transferă în cămară şi se servesc iarna.

Poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

Dacă nu sunteţi siguri că vor ţine peste iarnă, puteţi să puneţi borcanele cu compot de visine în apă fierbinte la cuptor, pentru 30 minute. Dar mie-mi ţin fără să mai fac acest procedeu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Compot de vişine-0
Compot de vişine-1
Compot de vişine-2

COMENTARII (15)

ionela2682

ionela2682 1

06.07.2011, 20:50

adry88

adry88 1

06.07.2011, 20:56

bun

mamaieelena

mamaieelena 1

06.07.2011, 23:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!