Smochine in sirop

de adasev12 in Sirop / Compot, 11 Aug 2011 | 2427 vizualizari

 

s-au copt smochinele...asa ca azi am preparat smochine in sirop

 

INGREDIENTE

  • cam 30 smochine mari
  • 1 kg zahar
  • 3 l apa
  • 0 lamaie
  • un bat de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smochine in sirop:

Smochinele se spala, se inteapa cu o furculita din loc in loc si se pun intr-o oala cu apa sa dea cateva clocote. Se scot apoi, se taie surplusul de la codite, dar nu de tot. Se lasa din apa cam 2,5 -3 l si se toarna zaharul si lamaia taiata felii...Se lasa sa fiarba putin pane se ingroasa nitel, apoi se adauga batul de scortisoara si smochinele intregi si se lasa la fiert la foc mediu spre mic...pana se leaga bine siropul...nici f gros, ca la dulceata sa nu fie, dar nici prea subtire....


Cand e gata se ia de pe foc si se lasa cateva minute sa se astampere, apoi se toarna in borcane sau sticle: se poate si strecura siropul si sa se puna in sticle, iar smochinele in borcane...eu le-am pus impreuna., ca un fel de compot...


Deja ma gandesc la o prajitura cu smochine, la inghetata, la clatite...la multe altele...Smochinele in sirop sunt foarte bune sunt si mai au si proprietati medicinale...


P.S Se poate adauga la sfarsit in sirop si putin sirop de menta...ii da o alta tenta la culoare si un plus de aroma ...( eu nu am pus)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Smochine in sirop" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

adasev12 1

12.08.2011, 15:23

adina....

vergi 1

14.08.2011, 22:53

nu am mai mancat de tare mult timp smochine

Cris2711 1

14.10.2011, 18:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine