Concurs “Salata celebra”: Salata cu sunca si oua

de Bucataras in Salate, 2 Mai 2009 | 6863 vizualizari

 

“Am sa va prezint si eu salata mea preferata, pe care o prepar foarte des. :)”, spune Daniela.

 

INGREDIENTE

  • - 2 bucati salata verde (creata sau normala)
  • - 3 legaturi de ridichi
  • - 2 legaturi ceapa verde
  • - 2-3 castraveti
  • - 3-4 rosii (pentru un aspect mai interesant puteti folosi rosii cherry - galbene si rosii)
  • - cateva feliute de branza de vaci sau branza Feta
  • - 100 gr masline verzi
  • - 3-4 felii de sunca de Praga
  • - 2 oua fierte
  • Pentru dressing:
  • - ulei de masline
  • - zeama de la o lamaie
  • - sare
  • - piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concurs “Salata celebra”: Salata cu sunca si oua:

Salata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau se rupe in bucati, dupa preferinte. Eu prefer sa o toc. Ridichiile, ceapa, castravetii si rosiile se taie si ele, dar in feliute subtiri. Toate acestea se pun intr-un bol, iar peste ele se adauga branza de vaci, taiata in cubulete, sunca de Praga, la fel taiata in cubulete si maslinele verzi. Cele 2 oua se fierb tare si se folosesc pentru decor, sau se pot pune si in salata.
Toate ingredientele se amesteca bine si apoi se adauga dressingul, facut din ulei de masline, amestecat cu zeama de la o lamaie si condimentat dupa gust, cu sare si piper. Se serveste imediat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Concurs “Salata celebra”: Salata cu sunca si oua" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata verde cu morcov