Condiment pentru carne de pui Za`atar

de biancas76 in Conserve, 26 Iul 2010 | 4197 vizualizari

 

"Za'atar este un condiment specific Orientului Mijlociu. Se prepara prin amestecarea unor ierburi (uscate sau proaspete) de genul: cimbru, oregano, maghiran la care se mai adauga sare si seminte prajite de susan, obtinandu-se astfel za'atar verde".

 

INGREDIENTE

  • 4 lingurite oregano uscat
  • 4 lingurite maghiran uscat
  • 4 lingurite cimbru uscat
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura rasa boia dulce
  • 1 lingurita rasa curcuma
  • coaja rasa de la 2 lamai (uscata)
  • 100 gr susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Condiment pentru carne de pui Za`atar:

Se pun toate ingredientele in masina de cafea si se mixeaza pana condimentul devine pudra. Se toarna intr-un bol.

Intr-o tava (fara grasime) se prajeste susanul, putin peste 5 minute.

Macinati si susanul in masina de cafea, dar scurt, nu trebuie sa devina pulbere, doar sa se sparga semintele un pic. Puneti susanul in bol peste condiment si amestecati bine.Pastrati za'atar intr-un borcan inchis.

 

TIPS-URI

1

Se foloseste ca atare pentru a condimenta carnea de pui sau se face un amestec de ulei, za`atar si zeama de lamaie si se marineaza carnea de pui si se tine la rece pentru 30 minute.

2

Eu l-am folosit la Pui cu ceapa caramelizata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Condiment pentru carne de pui Za`atar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Corinuta 1

26.07.2010, 00:49

Bun, foarte bun,si eu folosesc. Am primit de la niste prieteni dar n-am incercat sa fac. Buna idee!

cristinne 1

26.07.2010, 08:46

extraordinar!
si eu imi mai fac sg condimentele (la fel - din diverse ierburi aromate uscate insa de acesta nu stiam cu susan) super! bv!

Julie 1

26.07.2010, 09:57

Am citit despre acest condiment. Excelent ca te-ai gandit sa-l pregatesti in casa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet bulgaresti