Confit de canard -pulpe de rata confiate

de mihaelar63 in Rata, 11 Noi 2019 | 394 vizualizari

 

  Confit de canard, această specialitate din sud-vestul Franţei, ne arată una dintre cele mai vechi şi savuroase metode de conservare: bucăţelele raţă sunt întâi prăjite în untură şi apoi conservate.Bineinteles ca obisnuita curiozitate culinara m-a impins sa testez aceasta simpla metoda . Eu am folosit grasime proaspata de porc . Despre conservare ce sa vorbesc? Abia au ajuns pe o masea :D Cu siguranta ca voi mai prepara confit si cu alte ocazii .

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe rata
  • 200 gr untura proaspata de porc
  • 300 gr conopida
  • 50 gr branza Chedar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • cimbru verde
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Confit de canard -pulpe de rata confiate:


  1. Pulpele de rata se curata si se spala bine.

  2. Carnea tebuie sa fie dfara umiditate, stergeti bine de excesul de apa.

  3. Sarati pulpele de rata si le puneti la prajit in untura, la foc mic.

  4. Eu le-am prajit cam 90 minute.

  5. Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu.

  6. Bicarbonatul de sodiu, pus in apa de fiert, va albi conopida si o va face mai usor digerabila.

  7. Scurgeti conopida de apa in care a fiert si o limpeziti cu apa rece.

  8. Buchetelele de conopida se sareaza si se razuiesc deasupra branza Chedar.

  9. Dati vasul 2 minute la grill cat sa se topeasca branza.

  10. Deasupra presarati cimbru verde.

  11. Serviti pulpele de rata confit foarte calde alaturi de conopida gratinata cu branza.

  12. Se poate face si un sos de portocale sau fructe. Noi nu prea consumam multe sosuri, asa ca am renuntat la el.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Este recomandata untura proprie a ratei , daca aveti .

2

Puteti folosi orice alta branza ce se poate razui . Eu am ales Chedarul , atat pentru gust , cat si pentru culoare .

3

Bicarbonatul de sodiu ,pus in apa de fiert , va albi conopida si o va face mai usor digerabila .

Daca ti-a placut reteta noastra "Confit de canard -pulpe de rata confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Adi 1

12.11.2019, 19:09

Bune!

Rocsi 1

14.11.2019, 19:32

Ce delicatese ai pregatit!

dantes 1

16.11.2019, 10:13

Interesant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

ieri la 20:01

Fursecuri glazurate, asortate

de Ancutsa 6

ieri la 14:56

RETETA RECOMANDATA
Orez cu carne de rata(Arroz de pato)