Confit de canard -pulpe de rata confiate

de mihaelar63 in Rata, 11 Noi 2019 | 3434 vizualizari

 

  Confit de canard, această specialitate din sud-vestul Franţei, ne arată una dintre cele mai vechi şi savuroase metode de conservare: bucăţelele raţă sunt întâi prăjite în untură şi apoi conservate.Bineinteles ca obisnuita curiozitate culinara m-a impins sa testez aceasta simpla metoda . Eu am folosit grasime proaspata de porc . Despre conservare ce sa vorbesc? Abia au ajuns pe o masea :D Cu siguranta ca voi mai prepara confit si cu alte ocazii .

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe rata
  • 200 gr untura proaspata de porc
  • 300 gr conopida
  • 50 gr branza Chedar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • cimbru verde
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Confit de canard -pulpe de rata confiate:

  1. Pulpele de rata se curata si se spala bine.
  2. Carnea tebuie sa fie dfara umiditate, stergeti bine de excesul de apa.
  3. Sarati pulpele de rata si le puneti la prajit in untura, la foc mic.
  4. Eu le-am prajit cam 90 minute.
  5. Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu.
  6. Bicarbonatul de sodiu, pus in apa de fiert, va albi conopida si o va face mai usor digerabila.
  7. Scurgeti conopida de apa in care a fiert si o limpeziti cu apa rece.
  8. Buchetelele de conopida se sareaza si se razuiesc deasupra branza Chedar.
  9. Dati vasul 2 minute la grill cat sa se topeasca branza.
  10. Deasupra presarati cimbru verde.
  11. Serviti pulpele de rata confit foarte calde alaturi de conopida gratinata cu branza.
  12. Se poate face si un sos de portocale sau fructe. Noi nu prea consumam multe sosuri, asa ca am renuntat la el.

                 Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Este recomandata untura proprie a ratei , daca aveti .

2

Puteti folosi orice alta branza ce se poate razui . Eu am ales Chedarul , atat pentru gust , cat si pentru culoare .

3

Bicarbonatul de sodiu ,pus in apa de fiert , va albi conopida si o va face mai usor digerabila .

Daca ti-a placut reteta noastra "Confit de canard -pulpe de rata confiate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa

pe 09.12 la 09:46

Reteta de tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Orez cu carne de rata(Arroz de pato)