Confit de canard -pulpe de rata confiate

de mihaelar63 in Rata, 11 Noi 2019 | 699 vizualizari

 

  Confit de canard, această specialitate din sud-vestul Franţei, ne arată una dintre cele mai vechi şi savuroase metode de conservare: bucăţelele raţă sunt întâi prăjite în untură şi apoi conservate.Bineinteles ca obisnuita curiozitate culinara m-a impins sa testez aceasta simpla metoda . Eu am folosit grasime proaspata de porc . Despre conservare ce sa vorbesc? Abia au ajuns pe o masea :D Cu siguranta ca voi mai prepara confit si cu alte ocazii .

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe rata
  • 200 gr untura proaspata de porc
  • 300 gr conopida
  • 50 gr branza Chedar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • cimbru verde
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Confit de canard -pulpe de rata confiate:


  1. Pulpele de rata se curata si se spala bine.

  2. Carnea tebuie sa fie dfara umiditate, stergeti bine de excesul de apa.

  3. Sarati pulpele de rata si le puneti la prajit in untura, la foc mic.

  4. Eu le-am prajit cam 90 minute.

  5. Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu.

  6. Bicarbonatul de sodiu, pus in apa de fiert, va albi conopida si o va face mai usor digerabila.

  7. Scurgeti conopida de apa in care a fiert si o limpeziti cu apa rece.

  8. Buchetelele de conopida se sareaza si se razuiesc deasupra branza Chedar.

  9. Dati vasul 2 minute la grill cat sa se topeasca branza.

  10. Deasupra presarati cimbru verde.

  11. Serviti pulpele de rata confit foarte calde alaturi de conopida gratinata cu branza.

  12. Se poate face si un sos de portocale sau fructe. Noi nu prea consumam multe sosuri, asa ca am renuntat la el.


Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Este recomandata untura proprie a ratei , daca aveti .

2

Puteti folosi orice alta branza ce se poate razui . Eu am ales Chedarul , atat pentru gust , cat si pentru culoare .

3

Bicarbonatul de sodiu ,pus in apa de fiert , va albi conopida si o va face mai usor digerabila .

Daca ti-a placut reteta noastra "Confit de canard -pulpe de rata confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Adi 1

12.11.2019, 19:09

Bune!

Rocsi 1

14.11.2019, 19:32

Ce delicatese ai pregatit!

dantes 1

16.11.2019, 10:13

Interesant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

ieri la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

ieri la 18:16

Prajitura de toamna cu fructe si budinca

de oanapl 6

ieri la 16:19

RETETA RECOMANDATA
Orez cu carne de rata(Arroz de pato)