Coniglio al forno -iepure la cuptor

de mihaelar63 in Iepure, 18 Noi 2019 | 371 vizualizari

 

 O reteta de iepure la cuptor, usor de preparat chiar pentru incepatori. Delicios iepurele acesta in stil italienesc. Pentru preparare m-am inspirat de aici : https://ricetta.it/coniglio-al-forno

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg iepure de casa
  • 150 ml ulei masline
  • 3 catei usturoi
  • 3 frunze mici de dafin
  • 1 lingura cu varf amestec condimente : piper , boia ardei . usturoi pudra , rozmarin pudra
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • Garnitura :
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei iute rosu
  • ulei masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coniglio al forno -iepure la cuptor:


  1. Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati.

  2. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de usturoi , foile de dafin si crenguta de rozmarin .

  3. Usturoiul nu trebuie curatat , se va scoatedupa ce aromeaza uleiul . Prajit prea mult el va da un gust amarui .

  4. Prajiti bucatile de iepure pana carnea devine albicioasa si capata putina crusta .

  5. Adugati deasupra carnii amestecul de condimente cu piper usturoi , rozmarin , boia .

  6. Amestecati carnea si ,, stingeti " cu un pahar de vin alb .

  7. Opriti focul cand vinul afost absorbit in carne si s-a evaporat .

  8. Cartofii curatati se taie in rondele putin mai grosute si se amesteca cu ceapa rosie taiata pestistisori , rozmarin , cimbru si sare .

  9. Distribuiti cartofii in tava de copt cu bucatile de iepure deasupra .

  10. In tava turnati un pahar de apa ca sa nu se prinda cartofii .

  11. Dati tava la cuptor aproximativ 45 minute pana cand carnea se rumeneste si cartofii sunt patrunsi.

  12. Din cand in cand verficat daca nu mai trebuie putina apa si intoarceti iepurele sa se rumeneasca pe toate partile .

  13. Decorati la servire iepurasul la cuptor cu rondele de ardei iute si crengute de rozmarin si cimbru verde !!!

  14. Nu uitati de un pahar de prosecco , vin alb sau roze ..... si cum spun italienii :pofta buna la iepure !!!


Buon appetito per il coniglio

 

TIPS-URI

1

Usturoiul nu trebuie curatat , se va scoatedupa ce aromeaza uleiul . Prajit prea mult el va da un gust amarui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Coniglio al forno -iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

19.11.2019, 13:01

Bun!

simona72 1

19.11.2019, 22:45

Tare bună friptura!

Rocsi 1

20.11.2019, 19:19

Ce mult imi place cum s-a rumenit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

ieri la 20:01

Fursecuri glazurate, asortate

de Ancutsa 6

ieri la 14:56

Salau cu gremolata si orez

ieri la 10:21

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de iepure cu galuste