Conopida cu mazare in stil indian

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 10 Mar 2017 | 1285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 850 grame conopida, desfacuta in buchetele
  • 1 chili verde
  • 200 grame mazare
  • 1 1/4 lingurita curcuma
  • 1 lingurite seminte de coriandru
  • 2 lingurite seminte de fanicul
  • 1 lingurita pudra de coriandru
  • 1 lingurita faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri pasatta
  • Pentru toppingul crocant:
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 chili mare
  • 8 frunze de curry
  • 1 bucata de 5 cm de ghimbir.
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu mazare in stil indian:

Se adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine.


Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga conopida si chiliul taiat in jumatate, longitudinal si se calesc 5-6 minute.


Se adauga coriandrul, semintele de fenicul si cuminul si se mai gatesc 1 minut.


Se reduce focul, se adauga pasata si mazarea, se acopera tigaia cu un capac si se lasa 6-7 minute, amestecand din cand in cand.


Pentru toppingul crocant, se taie usturoiul in felii subtiri, la fel ca si chiliul. Ghimbirul se taie julienne.


Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga frunzele de curry, apoi ghimbirul si se gatesc 20 de secunde. Se reduce focul si se adauga usturoiul si chiliul. Se soteaza cateva minute, pana cand totul devine crocant.


Se presara peste conopida.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu mazare in stil indian" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

miki_a 1

10.03.2017, 23:55

dantes 1

11.03.2017, 07:30

Interesant!

mirela0911 1

12.03.2017, 10:02

Cred ca mi-ar place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată  "SOMN UȘOR "

pe 22.03 la 16:00

Desert prajitura cu ciocolata si banane

pe 22.03 la 12:46

Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

de RODIMUR 5

pe 22.03 la 11:10

Placinta frageda cu branza si marar

pe 22.03 la 10:24

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane cu sos de iaurt si smantana