Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 18 Aug 2019 | 1375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 conopida
  • 2 linguri maioneza
  • 50 grame pesmet panko (sau obisnuit)
  • 2 lingurita mix condimente tex-mex
  • 400 grame fasole alba (din conserva)
  • 1 dovlecel
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 400 grame rosii in bulion
  • 3 linguri smantana/ iaurt grecesc
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se desface conopida in buchetele si se adauga intr-un bol, impreuna cu sare, piper si maioneza. Se amesteca cu grija pana cand canopida este imbracata complet. 

Intr-o farfurie, se amesteca pesmetul cu 1 lingurita de mix de condimente, sare, piper si o lingura de ulei. Se adauga peste conopida si se amesteca usor. 

Se transfera buchetelele de conopida pe o tava si se coc 20-25 de minute. 

Intre timp, se clateste fasole sub jet de apa rece. Se transfera 1/3 din cantitatea de fasole intr-un alt bol si se zdrobeste cu o furculita. 

Dovlecelul se taie in cuburi mici, usturoiul se piseaza, iar patrunjelul se toaca marunt. 

Se incalzeste putin ulei intr-o cratita, la foc mediu spre mare. Se adauga dovlecelul si se soteaza 3 minute. Se adauga usturoiul si restul de mix de condimente. Se gatesc 1 minute, apoi se adauga rosiile si 75 ml de apa. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu si se lasa 5 minute. Se adauga fasolea (si cea intreaga si cea zdrobita), se amesteca si se mai lasa 5 minute, pana se ingroasa putin. Se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel, se indeparteaza de pe foc si se adauga sare si piper. 

Se serveste tocanita cu smantana si conopida coapta. Se presara cu restul de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele de dovlecei