Conopida gratinata

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 30 Apr 2013 | 23850 vizualizari

 

Un pranz usor si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 3 oua
  • 250 g iaurt grecesc
  • 200 g cascaval Delaco
  • 4 codite de ceapa verde
  • 3 fire de patrunjel proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare.

O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in ea).

Dupa ce s-a fiert se pune la scurs intr-o strecuratoare.

Cacavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un bol punem ouale, iaurtul, 3 linguri de cascaval, catei de usturoi pisati, sare, un praf de piper, patrunjelul verde tocat fin si coditele de ceapa verde taiate marunt. Omogenizam.

Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam conopida, presaram putina sare si patrunjel uscat deasupra, turnam sosul de iaurt cu oua apoi acoperim cu un strat de cascaval ras.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim cu smantana.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui iaurtul grecesc cu smantana.

2

In locul patrunjelului proaspat puteti folosi marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Conopida gratinata-0
Conopida gratinata-1
Conopida gratinata-2
Conopida gratinata-3
Conopida gratinata-4
Conopida gratinata-5
Conopida gratinata-6
Conopida gratinata-7

COMENTARII (46)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

30.04.2013, 23:06

multumesc buni!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

30.04.2013, 23:07

Rocsi, iti multumesc draga mea!

babi5

babi5 1

23.05.2013, 15:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!