Conopida gratinata cu curry si bacon afumat

de Catalina L in Mancaruri de legume, 13 Mar 2016 | 529 vizualizari

 

Un gratin de conopida original, parfumat cu curry si aromat cu bacon.
De ce o reteta "galbena"?
Pentru ca luna martie este colorată in galben in toata lumea- este luna de informare si de lupta impotriva endometriozei.
Endometrioza este considerată un fel de ”cenuşăreasa” a bolilor ginecologice, deoarece nici în momentul de faţă, cu tot progresul ştiinţific, medicina nu a reuşit să ofere o explicaţie completă şi logică pentru aceasta afecţiune.                                                                      
Endometrioza este o boală progresivă, care afectează 10-15% din femei în timpul anilor de reproducere şi a doua cea mai frecventă cauza a infertilititatii. 30% până la 40% din femeile cu endometrioză fiind infertile.
Durerea fizică alături de cea sufletească, dată de incapacitatea de a avea copii, aduc cu sine depresie, oboseală, apatie, izolare.
(vezi mai multe aici )

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 8-10 felii subțiri bacon afumat
  • cascaval ras

Pentru sosul béchamel:

  • 2 linguri faina
  • 400 ml de lapte
  • 20gr unt (sau margarina)
  • 1 cățel de usturoi (opțional)
  • 1 lingura cascaval ras
  • sare și piper
  • 2 lingurite de curry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu curry si bacon afumat:

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet.


Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.


O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un pic crocante).



Preparati sosul béchamel:


Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.


Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel. Adaugati usturoiul tocat.


Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare și piper.


La sfârșit se adaugă cascavalul ras, pudra de curry și se ia de pe foc..


Infasurati buchetelele de conopida in bacon.


Intr-o tava unsa varsati sosul cu curry si depuneti conopida.


Presarati un pic de cascaval ras. Dati la cuptor la 220° C pentru 15 min.


Serviti cald.


Pofta Buna !!!


 

TIPS-URI

1

Puneti cateva minute conopida cruda in apa rece cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu curry si bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bunica 1

13.03.2016, 22:08

Gherca Daniela 1

13.03.2016, 22:27

-Licurici- 1

14.03.2016, 11:30

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!