Conopida gratinata cu curry si bacon afumat

de Catalina L in Mancaruri de legume, 13 Mar 2016 | 1737 vizualizari

 

Un gratin de conopida original, parfumat cu curry si aromat cu bacon.
De ce o reteta "galbena"?
Pentru ca luna martie este colorată in galben in toata lumea- este luna de informare si de lupta impotriva endometriozei.
Endometrioza este considerată un fel de ”cenuşăreasa” a bolilor ginecologice, deoarece nici în momentul de faţă, cu tot progresul ştiinţific, medicina nu a reuşit să ofere o explicaţie completă şi logică pentru aceasta afecţiune.                                                                      
Endometrioza este o boală progresivă, care afectează 10-15% din femei în timpul anilor de reproducere şi a doua cea mai frecventă cauza a infertilititatii. 30% până la 40% din femeile cu endometrioză fiind infertile.
Durerea fizică alături de cea sufletească, dată de incapacitatea de a avea copii, aduc cu sine depresie, oboseală, apatie, izolare.
(vezi mai multe aici )

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 8-10 felii subțiri bacon afumat
  • cascaval ras

Pentru sosul béchamel:

  • 2 linguri faina
  • 400 ml de lapte
  • 20gr unt (sau margarina)
  • 1 cățel de usturoi (opțional)
  • 1 lingura cascaval ras
  • sare și piper
  • 2 lingurite de curry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu curry si bacon afumat:

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet.


Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.


O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un pic crocante).



Preparati sosul béchamel:


Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.


Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel. Adaugati usturoiul tocat.


Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare și piper.


La sfârșit se adaugă cascavalul ras, pudra de curry și se ia de pe foc..


Infasurati buchetelele de conopida in bacon.


Intr-o tava unsa varsati sosul cu curry si depuneti conopida.


Presarati un pic de cascaval ras. Dati la cuptor la 220° C pentru 15 min.


Serviti cald.


Pofta Buna !!!


TIPS-URI

1

Puneti cateva minute conopida cruda in apa rece cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu curry si bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bunica 1

13.03.2016, 22:08

Gherca Daniela 1

13.03.2016, 22:27

-Licurici- 1

14.03.2016, 11:30

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciulama de pui
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi bicolor