Conopida la cuptor

de MOKUSKA in Mancaruri cu carne, 28 Aug 2015 | 3951 vizualizari

 

Reteta mea preferata din conopida :).

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 1/2 kg carne tocata (pui, vita sau porc)
  • 2 cepe mici
  • 1 ardei gras
  • 300 ml smantana grasa
  • sare, piper, boia
  • pesmet
  • 3 oua

unt sau margarina

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor:

Desfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana intra furculita in ele (nu mai mult!). Le scoatem cu o sita, le presaram cu piper si lasam sa se raceasca.

Ceapa si ardeiul le calim in putin unt, dupa care adaugam si carnea tocata la calit 15 minute. Luam de pe foc, adaugam sare, piper si boia dupa gust, dupa care lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit batem 2 oua cu smantana si amestecam cu carnea calita. Tapetam o tava sau vas yena cu unt si pesmet, asezam conopida fiarta,  dupa care turnam deasupra amestecul de carne si presaram cu pesmet din abundenta.   Se lasa la cuptor cca 30-40 minute, pana se rumeneste deasupra.

TIPS-URI

1

fara pesmet devine mai zemoasa mancarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de muschiulet la cuptor