Conopida pane

de Panacris in Mancaruri de legume, 27 Iul 2012 | 2872 vizualizari

 

Din pacate doar eu savurez acest fel de mancare, in familia mea!

 

INGREDIENTE

  • conopida 1 bucata medie,
  • oua 4 bucati,
  • sare iodata
  • faina alba de grau 4-6 linguri rase,
  • lapte grasime 1,8% 200 ml,
  • ulei de floarea soarelui 500 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Conopida se desface buchetele se spala sub jet de apa rece. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare, intr-un vas mare. Cand clocoteste apa se pun buchetele de conopida si se fierb cca. 10 minute, cat sa fi crocante. Se scot intr-o strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.

Intre timp ouale sa bat energic, se adauga laptele si faina in ploaie, amestecandu-se energic pentru a nu se forma cocoloase si sa se obtina un aluat  ca de cel de clatite. Se scufunda buchetelele de conopida in amestecul de oua, lapte si faina. Se scot cu spumiera si se pun la prajit in uleiul incins, din ceaun. Se prajesc la foc mediu, pe toate partile. Se scot intr-o strecuratoare ca sa  se scurga uleiul in surplus.

Se servesc reci cu salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

27.07.2012, 21:24

iri_iri 1

28.07.2012, 05:21

o bunatate

Mirela_Tilvescu 1

28.07.2012, 09:13

Arata foarte bine!Nu am mai mancat de mult.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane cu sos de branza