Conopida pane

de Meea in Mancaruri de legume, 25 Ian 2020 | 394 vizualizari

 

Lasă-mă cu „nu-mi place conopida” și vrăjeli! Aici este vorba despre conopidă pane. Conopidă crocantă și absolut delicioasă. Și știi, este un lucru care mă disperă tare... să mănânci sau să tot „guști” atunci când gătesc ceva. Să vreau să pun într-un final pe masă și să n-am ce. Cred că este o lege undeva, care spune că întotdeauna când cineva face șnițele, chiftele, clătite, etc. este absolut necesar ca toți din jur, de câte ori trec pe lângă tine, să guste 1-2-3-4 bucăți gata prăjite. Știu că este ceva, pentru că până și eu fac asta ha! Și fac asta când gătesc eu, nu neapărat altcineva.

         Am tot făcut la conopidă pane în ultimul timp și am tot mâncat până ne-am... ce ne-am? Că nu ne-am săturat deloc! Mai vrem! Și problema este că încă nu am reușit să ne punem frumos la masă, ca toți oamenii, să mâncăm conopidă, o tot mâncăm în timp ce se pregătește ha!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă
  • 4 ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare, piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Nu am scris gramajele, pentru că depind de mărimea conopidei.


Spălăm conopida și o tăiem în două. Punem într-o oală încăpătoare apă la fiert.


Când fierbe apa, punem conopida și o fierbem 5 minute, acoperită cu capac. Îmi place să o fierb mai puțin, pentru că îmi place să fie conopida mai crocantă. Tăiem conopida buchețele. Se poate tăia și felii, dar din cauza formei conopidei, ies foarte puține felii și pe lângă toate acestea, este muult mai bună tăiată buchețele.Punem sare și piper peste conopida tăiată și apoi o trecem prin făina, ouăle bătute și pesmet. Punem conopida la prăjit în ulei încins. Lăsăm conopida la scurs pe un șervețel.


Acum încearcă să ascunzi ce ai prăjit, pentru că altfel nu vei avea ce pune pe masă ha!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dantes 1

30.01.2020, 11:42

Buna!

Panacris 1

01.02.2020, 18:43

Mno, eu am noroc, că Zmeii nu se dau în vânt după conopidă! Foarte bună, mai ales rece !

Meea 1

02.02.2020, 21:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane cu sos de branza