Dovlecel cu floare pane

de ianculubita in Mancaruri de legume, 10 Iul 2013 | 862 vizualizari

 

Cand am vazut italiencele ca mananca asa ceva in mod regulat,ma intrebam oare ce bunatate o fi??
Acum am facut si eu una din cele cateva retete pe care le am si intradevar sunt deliciosi;de regula se fac doar florile dar am vrut eu sa fie si dovlecelul.

 

INGREDIENTE

  • dovlecei mici cu floare in varf
  • branza feta
  • 1lingura seminte de chimion pisat
  • oua
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei mult pentru prajit
  • 1lamaie
  • sos de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel cu floare pane:

Intr-un castronel amestecam oul batut cu sare,piper,faina pana rezulta un aluat putin mai gros decat cel de clatite

In alt castronel amestecam branza zdrobita cu o furculita cu chimion

Scoatem pistilul de la floare cu grija sa nu se rupa dar mai ales sa nu se desprinda de la dovlecel;tinem cateva secunde floarea sub un jet de apa rece pentru eliminarea eventualelor gaze apoi tot cu grija umplem floarea cu branza,terminatiile florii le rasucim sa nu se desfaca la prajit,dovlecelul il crestam la capat,il trecem prin aluat si-l punem la prajit in ulei uncins;

se scoate pe servetele de hartie si se serveste cald cu lamaie si sos de usturoi.

 

TIPS-URI

1

umpluturile pentru flori pot fi diferite;peste,legume,alte branzeturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel cu floare pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dovlecel cu floare pane-0
Dovlecel cu floare pane-1
Dovlecel cu floare pane-2
Dovlecel cu floare pane-3
Dovlecel cu floare pane-4
Dovlecel cu floare pane-5

COMENTARII (14)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

10.07.2013, 17:12

Pai zi-l si noua....

Bya Ralu

Bya Ralu 1

10.07.2013, 19:40

Rocsi

Rocsi 1

10.07.2013, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!