Andive gratinate cu sos cheddar

de Catalina L in Mancaruri de legume, 23 Mai 2020 | 2381 vizualizari

 

Ce-mi plac andivele. Dupa reteta clasica cu sos béchamel, va prezint o varianta cu sos din smantana si branza cheddar.   http://www.blogulluicatalina.com/2020/05/andive-gratinate-cu-sos-cheddar-reteta.html

 

INGREDIENTE

  • 8 andive
  • 2-3 morcovi fierti
  • 1 catel de usturoi
  • 15-20 gr de unt
  • 2 felii de jambon
  • 150 ml de smantana
  • 2 linguri lapte
  • 4 felii de branza cheddar
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive gratinate cu sos cheddar:

Pregatiti sosul cu branza cheddar : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si aveti o compozitie omogena. Puneti piper, sare, rezervati.   Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andivele.  Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 20 gr de unt cu catelul de usturoi zdrobit si cu morcovii taiati bucati. Puneti 100 ml de apa si gatiti-le la foc potrivit  timp de 10-15 minute introrcandu-le pe toate partile. Cand andivele sunt aproape gatite, varsati deasupra lor o treime din sosul cald. Puneti apoi deasupra felille de jambon taiate in 2. Varsati peste jambon restul de sos cheddar si puneti apoi feliile de cheddar ramase taiate bucati. Puneti piper si dati la cuptor la 180°C timp de 15-20 minute. Serviti cald.
Foarte bun !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive gratinate cu sos cheddar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de andive