Andive gratinate cu sos cheddar

de Catalina L in Mancaruri de legume, 23 Mai 2020 | 2257 vizualizari

 

Ce-mi plac andivele. Dupa reteta clasica cu sos béchamel, va prezint o varianta cu sos din smantana si branza cheddar.   http://www.blogulluicatalina.com/2020/05/andive-gratinate-cu-sos-cheddar-reteta.html

 

INGREDIENTE

  • 8 andive
  • 2-3 morcovi fierti
  • 1 catel de usturoi
  • 15-20 gr de unt
  • 2 felii de jambon
  • 150 ml de smantana
  • 2 linguri lapte
  • 4 felii de branza cheddar
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive gratinate cu sos cheddar:

Pregatiti sosul cu branza cheddar : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si aveti o compozitie omogena. Puneti piper, sare, rezervati.   Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andivele.  Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 20 gr de unt cu catelul de usturoi zdrobit si cu morcovii taiati bucati. Puneti 100 ml de apa si gatiti-le la foc potrivit  timp de 10-15 minute introrcandu-le pe toate partile. Cand andivele sunt aproape gatite, varsati deasupra lor o treime din sosul cald. Puneti apoi deasupra felille de jambon taiate in 2. Varsati peste jambon restul de sos cheddar si puneti apoi feliile de cheddar ramase taiate bucati. Puneti piper si dati la cuptor la 180°C timp de 15-20 minute. Serviti cald.
Foarte bun !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive gratinate cu sos cheddar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de andive