Conservarea frunzelor de viță de vie

de elucubratiiculinare in Conserve, 3 Iul 2016 | 5232 vizualizari

 

Nu stiu daca va mai ajuta acum, poate in zonele de deal si munte unde vegetatia este putin intarziata, daca nu, la anul......
Dacă ne plac sărmăluțele în frunze de viță și avem posibilitatea să le și culegem, avem două variante de conservare.

Se aleg frunze de viță de vie frumoase, cu suprafața lucioasă, fără pete sau alte imperfecțiuni.

Frunzele de viță se aleg când ciorchinii de struguri sunt abia formați.

 

INGREDIENTE

  • frunze de viță de vie
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conservarea frunzelor de viță de vie:

Prima variantă - congelarea după opărirea frunzelor în prealabil   Se spală bine frunză cu frunză și se fac pachete de câte 5 frunze. Se pune apă la fiert în care vom pune și o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă punem pe rând pachetele de frunze și le lăsăm câteva secunde. Se scot, se lasă la scurs și răcit și se pun în pungulițe ce se vor da la congelator.  

A doua variantă - conservarea în saramură   Se spală bine frunză cu frunză și se fac pachete de câte 5 frunze. Se pregătesc câteva borcane de sticlă.
Într-un borcan de 800 g vă intră aprox. 60 frunze.
Vom pune sare pe fiecare frunză.
Rulăm pachetul de 5 frunze și îl punem în borcan.
Se mai pune câte o linguriță de sare și între straturi. Umplem borcanele cu apă și punem câte o crenguță de mărar deasupra.
Punem capace și le dăm la cămară.
Se pot folosi când se va schimba culoarea frunzelor - ca în imaginea alăturată. Înainte de a le folosi se vor spăla bine de sare și se lasă minim o oră în apă rece.

TIPS-URI

1

Vă recomand prima variantă! Eu întotdeauna pun la congelator pentru 2 ture de sarmale și restul la cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conservarea frunzelor de viță de vie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (4)

Ina 1

03.07.2016, 17:40

Varianta de oparite am folosit-o ani buni, pana am descoperit varianta in sticle PET, fara absolut nimic adaugat. E cea mai buna si sigura metoda si nici nu ai teama ca-i prea sarata

Rocsi 1

03.07.2016, 19:24

Super...Eu nu pun, ca nu prea omor cu ele.

Ancutsa 1

12.08.2016, 18:46

Si noi le conservam tot cu sare, le luam de la tara si le pastram pachetele!
Sunt de apreciat sfaturile tale!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Adjica simpla (1)