Salata cu ghebe

de Rocsi in Conserve, 6 Oct 2014 | 1478 vizualizari

 

Cu ani in urma, aceasta salata nu lipsea din camara noastra. In ultima perioada nu a mai fost pregatita deoarece fiind doar eu cu mama nu se prea manca, cel putin eu nu prea mai consum asa ceva. Totusi am ales acum sa fac cateva borcanele ca tot ii povesteam sotului de ea, insa nu stia cum este. A gustat, chiar a mancat, i-a placut! :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ghebe (de preferat este sa folositi din alea micute, sunt mai aspectoase)
  • 4 gogosari mari
  • 3 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 cani cu apa
  • 1 cana otet
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura sare mare
  • 100 ml ulei
  • boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ghebe:

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr).


Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la fiert pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata le scurgem de apa.


Ceapa o curatam, o taiem pestisor, gogosarii ii curatam de seminte si ii taiem fasii subtiri si mici.


Decojim morcovul si il dam pe razatoarea mare.


Intr-o oala punem apa, otetul, uleiul, zaharul, sarea, boabe de piper si foile de dafin rupte bucatele.


Transferam totul pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam ceapa.


O lasam sa fiarba 3-4 minute, apoi punem morcovul si gogosarul pentru alte 3-4 minute.


Incorporam buretii, amestecam si lasam totul sa fiarba cam 5 minute.


Oprim focul cand este gata.


Punem salata fierbinte in borcane si zeama ca sa o acopere.


Infiletam capacele, invelim borcanele intr-o patura si le lasam pana a doua zi acolo, cand le ducem la rece.


Pofta buna! O bunatate pentru iarna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

07.10.2014, 21:34

Multumesc Xandrine

diaconta 1

03.11.2016, 20:33

E interesanta si salata asta

Rocsi 1

04.11.2016, 19:42

Multumesc Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Salata cu andive, Bresaola si portocala