Ketch-up foarte picant facut in casa si fara conservant

de FlaviaD in Conserve, 25 Sep 2013 | 1382 vizualizari

 

Acum e sezonul bunatatilor fiindca se gasesc de toate la tarabe si preturile sunt bune. Deci la treaba cu noi ca sa avem toata iarna cu ce ne condimenta mancarurile. Acest ketch-up sta foarte bine peste iarna, fara conservanti si fara aditivi. Poate fi adaugat in alte preparate sau poate fi servit ca atare.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii foarte coapte
  • 2 kg ardei capia
  • 200 g zahar brut
  • 20 ardei iuti
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 1 ceasca de cafea ulei de porumb
  • condimente (piper alb, maghiran)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketch-up foarte picant facut in casa si fara conservant:

Pentru a obtine acest ketch-up delicios mai intai am dat rosiile si ardeiul capia pe razatoare si impreuna cu o lingura de sare grunjoasa le-am dat drumul sa fiarba intr-o oala incapatoare fara ulei, doar in suc propriu.


Pentru ca am ocolit conservantii a fost nevoie sa fierb destul de mult ketch-upul meu, adica din cantitatea initiala am ramas cu un sefert. Ceea ce inseamna ca legumele trebuie fierte pana ce scade cam tot scul lor si obtinem un continut destul de gros.


Cand legumele scazusera la jumatate am adaugat zaharul brut si ardeii iuti taiati cubulete, mentionez ca am folosit o cantitate mare de ardei iute tocmai pentru a obtine un ketch-up foarte picant. Tot aici am adaugat si ceapa taiata si ea marunt.


Am mai lasat sa fiarba si cam cu 20 de minute inainte de final, cand mai aveam in oala doar foarte putin suc de la legume, am adaugat ulei de porumb. Am lasat sa fiarba in continuare pana ce am obtinut textura dorita de mine, adica o compozitie destul de groasa si am oprit focul.


Am inceput sa umplu borcanele pe care mi le pregatisem dinainte – spalate si uscate toate fara nici un strop de apa – am pus ulei la suprafata si am intors fiecare borcan in parte cu fundul in sus. Le-am lasat asa pana s-au racit complet si abia apoi le-am depozitat in camara.


Din cantitatile prezentate mai jos am obtinut cele 3 borcane care se regasesc in imagini.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketch-up foarte picant facut in casa si fara conservant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MonaMimi 1

26.09.2013, 12:18

bun bun

laura_n 1

26.09.2013, 14:33

tare bun, pe gustul meu

FlaviaD 1

26.09.2013, 21:44

Va multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de legume pentru iarna