Conserve din pesti mici

de MIUTA in Conserve, 4 Iul 2011 | 41464 vizualizari

 

Am cumparat de la o cunostinta care este pescar 5 kg caras si am primit bonus 1,5 kg de pestisori mici gata curatati.La inceput nu i-am vrut dar a spus ca sotia lui face o super conserva cu acesti pesti.Carasul l-am pus astazi cu sare si il voi pune maine la conservat sub alta forma.Astazi am pregatit pestisorii mici si sunt foarte incantata de ce a iesit.Imi pare rau ca nu am facut fotografii si inainte de a pune pestii in cuptor dar am fost foarte emotionata,e prima data cand fac conserve de peste.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pesti mici
  • 3 cepe mari
  • 750 ml bulion
  • 50 ml otet
  • cimbru
  • 10 linguri ulei
  • 3 foi de dafin
  • piper boabe
  • sare de muraturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserve din pesti mici:

Pestele se curata si se spala foarte bine.

Ceapa se curata,se spala si se taie solzisori.

Se aseaza intr-o cratita pe fundul ei un rand de pesti un rand de ceapa solzisori.

Se sareaza,se pune o foaie de dafin,cimbru si cateva boabe de piper.

La fel se face cu urmatorul strat,peste, ceapa,condimente iar peste si condimente(sare,boabe de piper,cimbru si foaie de dafin).

Se amesteca intr-un vas otetul, bulionul si se toarna peste peste.

Se pune apa atat cat sa acopere pestele si se da la cuptor acoperit cu un capac.

Se fierbe 5-6 ore la foc foarte mic.

Se verifica din ora in ora daca a scazut apa.Ar fi indicat sa nu mai adaugati apa decat foarte putin,maxim o cana de 200 ml.

Nu se amesteca in cratita doar se misca cu grija cratita sa nu sfaramam pestele.

El v-a ramane intreg doar oasele se vor face foarte moi.

Pestele se pune fierbinte in borcane fierbinti.

Borcanele se pun intr-o tava si se dau inca 30 minute la cuptor.

A iesit o conserva excelenta cu un gust aromat foarte bun.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserve din pesti mici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinete conservate pentru iarna