Copanele cu mazare si cartofi

de DIANA B in Pui, 31 Ian 2012 | 3097 vizualizari

 

Ni se recomanda in aceste vremuri geroase sa consumam multe legume , asa c-am hotarat sa pun in aplicare acest sfat si sa fac niste copanele cu multe legume , unele de la DGRD , altele proaspete (mai putine) .

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele
  • 400-600 g mazare
  • 6 cartofiori
  • 2 cepe medii
  • 1 gogosar
  • 3 morcovi
  • 2 lg pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt amidon de porumb
  • concentrat de legume
  • boia dulce(iute , cui ii place)
  • piper
  • 2 foite de dafin
  • cimbru (optional)
  • busuioc (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele cu mazare si cartofi:

Am curatat , spalat condimentat si piperat copanelele si le-am lasat deoparte ptr a ma ocupa de legume .


Ceapa am taiat-o solzisori si-am dat-o la calit in uleiul in care am parpolit cateva minute copanelele ; morcovul si gogosarul le-am taiat cubulete si le-am adaugat cepei , continunad calirea , doar cateva minute . Am adaugat si mazarea , iar dupa alte 10 minute am adaugat si cartofiorii , taiati cubulete mici ; am potrivit de sare , piper si-am adaugat si plantele dezhidratate , boiaua dulce si frunzulitele de dafin . Deoarece majoritatea legumelor au fost congelate , n-a mai prea fost necesara adaugarea de apa . Am adaugat si copanelele , sa-si imprumute gusturile . Am lasat inca 20 de minute la foc mic , cand am desfacut 2 lg de pasta de tomate cu un pic de apa calduta , impreuna cu o lingurita de amidon de porumb si-am adaugat mancarutei . Am mai dat totul in cateva clocote si-am oprit focul .


Am servit cu paine proaspata si crocanta , alaturi de niste gogonele otetit-murate , si/sau cu ardei iute de la otet , tot de la DGRD .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu mazare si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

DIANA B 1

28.02.2012, 13:11

Oana , iti multumesc

T I M E A 1

20.05.2012, 10:27

DIANA B 1

20.05.2012, 12:50

Timea ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu aripi de pui