Copanele cu mazare si cartofi

de DIANA B in Pui, 31 Ian 2012 | 2971 vizualizari

 

Ni se recomanda in aceste vremuri geroase sa consumam multe legume , asa c-am hotarat sa pun in aplicare acest sfat si sa fac niste copanele cu multe legume , unele de la DGRD , altele proaspete (mai putine) .

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele
  • 400-600 g mazare
  • 6 cartofiori
  • 2 cepe medii
  • 1 gogosar
  • 3 morcovi
  • 2 lg pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt amidon de porumb
  • concentrat de legume
  • boia dulce(iute , cui ii place)
  • piper
  • 2 foite de dafin
  • cimbru (optional)
  • busuioc (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele cu mazare si cartofi:

Am curatat , spalat condimentat si piperat copanelele si le-am lasat deoparte ptr a ma ocupa de legume .


Ceapa am taiat-o solzisori si-am dat-o la calit in uleiul in care am parpolit cateva minute copanelele ; morcovul si gogosarul le-am taiat cubulete si le-am adaugat cepei , continunad calirea , doar cateva minute . Am adaugat si mazarea , iar dupa alte 10 minute am adaugat si cartofiorii , taiati cubulete mici ; am potrivit de sare , piper si-am adaugat si plantele dezhidratate , boiaua dulce si frunzulitele de dafin . Deoarece majoritatea legumelor au fost congelate , n-a mai prea fost necesara adaugarea de apa . Am adaugat si copanelele , sa-si imprumute gusturile . Am lasat inca 20 de minute la foc mic , cand am desfacut 2 lg de pasta de tomate cu un pic de apa calduta , impreuna cu o lingurita de amidon de porumb si-am adaugat mancarutei . Am mai dat totul in cateva clocote si-am oprit focul .


Am servit cu paine proaspata si crocanta , alaturi de niste gogonele otetit-murate , si/sau cu ardei iute de la otet , tot de la DGRD .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu mazare si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

DIANA B 1

28.02.2012, 13:11

Oana , iti multumesc

T I M E A 1

20.05.2012, 10:27

DIANA B 1

20.05.2012, 12:50

Timea ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu piept de pui