Copanele de pui cu cartofi la cuptor

de Gherca Daniela in Pui, 30 Mar 2015 | 3967 vizualizari

 

O mancare gustoasa care nu necesita multa munca in a-l prepara.

 

INGREDIENTE

  • 10 copanele de pui
  • 1 plic condiment cu arome indiene
  • ulei de masline
  • o jumatate cescuta de vin alb
  • 3 cartofi mari
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui cu cartofi la cuptor:

Curatam bine copanele de pene/puf (eu le-am parlit putin la flacara aragazului) si le spalam cu apa rece.

Intr-un bol punem condimentele din plic cu 50ml ulei de masline, omogenizam si peste, punem copanelele, amestecam bine si turnam totul in punga de la plicul de condimente impreuna cu vinul. Inchidem bine punga si o asezam intr-o tava, iar cu ajutorul unei scobitori intepam de 2-3 ori pentru a nu se umlfa. Dam la cuptorul preincalzit cca.20-30min (depinde de cuptor).

In acest timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii mai groase, presaram putina sare si ii turnam in tava dupa ce scoatem punga din cuptor si mai lasam pana se rumeneste totul frumos deasupra. Noi am servit cu sos de aioli, dar puteti alege o salata, muraturi!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la tigaie