Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..."

de puideom150 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2011 | 26179 vizualizari

 

Pentru ca este ora tarzie si nu mai am rabdare sa stau prea mult in fata calculatorului, o sa dau "copy-paste", partial, la o reteta pe care am comis-o si postat-o cu ceva mai mult de un an in urma pe un alt site pe care imi mai petrec timpul... :-) Acolo povesteam cum am vazut intr-un super market "strudel cu mozzarela si rosii" iar eu, ca un fraier ce am fost nu mi-am cumparat, motiv pentru care mi-a ramas gandul la el si ma facut sa ma ambitionez si sa incerc si eu varianta mea...romanizata de "Strudel cu branza si rosii" :-)

 

INGREDIENTE

  • 800 de grame de aluat pentru foietaj (sau doua pachete de 400 de grame)
  • branza moale, cu foarte putina sare (se gaseste in pungi etanse, care contin si zer)
  • 3-4 rosii
  • cateva felii subtiri de sunca
  • cascaval ras, cat va lasa inima
  • Piper si busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii...":

O sa va prezint acum, textul despre care v-am pomenit...

"Am luat 800 de grame de aluat pentru foietaj. In loc de mozzarela am folosit o branza foarte moale, foarte putin sarata si pastrata in zer, au mai fost necesare 3-4 rosii, ceva cascaval ras, cateva felii foarte subtiri de sunca, piper si un condiment care are la baza, busuioc si rosii uscate... Asta pentru ca nu am gasit busuioc simplu, asa cum mi-as fi dorit. Astea sunt ingredientele...

Acu sa va arat cum am facut: Am luat o foaie de aluat, si pe centrul acesteia am pus un rand de branza, pe care am presarat piper si am asezat apoi rondele de rosii. (foto 1)

Rosiile, la randul lor, au fost presarate cu busuioc.
Peste acestea am asezat feliute de sunca, (foto 2)iar apoi am crestat aluatul, pe ambele parti, asa cum se vede in poza... (foto 3)
Am presarat cascaval ras... (foto 4)

Si apoi, am strans capetele aluatului si m-am apucat de infasat...(foto 5)

Cam asa arata cand am terminat... (foto 6)

Am mai facut un "cocon" ca acesta si i-am bagat la cuptor... I-am lasat zece minute in partea de sus a cuptorului, ca sa creasca putin aluatul, apoi inca 16-18 minute pe randul din mijloc. Ah...era sa uit... Dupa primele 10 minute, am uns cu ou cele doua placinte... si apoi le-am bagat la copt in continuare.

Dupa jumatate de ora arata cam asa... (foto 7 si 8)

L-am lasat in tava ca sa se racoreasca nitel, si acu` ma duc sa tai o felie, ca sa vaz ce a iesit... (foto 9)
Daca vi se pare interesant puteti sa spuneti si dumneavoastra..."Da` ce...eu nu pot?!?" si sa-l incercati... Eu cred ca merita... "

Asta a fost povestea din ianuarie 2010, dar cred ca nici in februarie 2011 nu este de lepadat...  

Acum o sa mai adaug vreo doua, trei poze (de fapt cred ca sunt mai multe... :-)) pentru eventualii pofticiosi si o sa va urez noapte buna dupa care o sa ma retrag pentru ca noaptea trecuta m-am culcat pe la ora doua dinspre ziua, azi am fost la trebusoara de serviciu... si sunt putin obosit... Ce vreti...sunt doar un puideom...:-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..."" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza sarata