Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..."

de puideom150 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2011 | 20772 vizualizari

 

Pentru ca este ora tarzie si nu mai am rabdare sa stau prea mult in fata calculatorului, o sa dau "copy-paste", partial, la o reteta pe care am comis-o si postat-o cu ceva mai mult de un an in urma pe un alt site pe care imi mai petrec timpul... :-) Acolo povesteam cum am vazut intr-un super market "strudel cu mozzarela si rosii" iar eu, ca un fraier ce am fost nu mi-am cumparat, motiv pentru care mi-a ramas gandul la el si ma facut sa ma ambitionez si sa incerc si eu varianta mea...romanizata de "Strudel cu branza si rosii" :-)

 

INGREDIENTE

  • 800 de grame de aluat pentru foietaj (sau doua pachete de 400 de grame)
  • branza moale, cu foarte putina sare (se gaseste in pungi etanse, care contin si zer)
  • 3-4 rosii
  • cateva felii subtiri de sunca
  • cascaval ras, cat va lasa inima
  • Piper si busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii...":

O sa va prezint acum, textul despre care v-am pomenit...


"Am luat 800 de grame de aluat pentru foietaj. In loc de mozzarela am folosit o branza foarte moale, foarte putin sarata si pastrata in zer, au mai fost necesare 3-4 rosii, ceva cascaval ras, cateva felii foarte subtiri de sunca, piper si un condiment care are la baza, busuioc si rosii uscate... Asta pentru ca nu am gasit busuioc simplu, asa cum mi-as fi dorit. Astea sunt ingredientele...


Acu sa va arat cum am facut: Am luat o foaie de aluat, si pe centrul acesteia am pus un rand de branza, pe care am presarat piper si am asezat apoi rondele de rosii. (foto 1)


Rosiile, la randul lor, au fost presarate cu busuioc.

Peste acestea am asezat feliute de sunca, (foto 2)iar apoi am crestat aluatul, pe ambele parti, asa cum se vede in poza... (foto 3)

Am presarat cascaval ras... (foto 4)


Si apoi, am strans capetele aluatului si m-am apucat de infasat...(foto 5)


Cam asa arata cand am terminat... (foto 6)


Am mai facut un "cocon" ca acesta si i-am bagat la cuptor... I-am lasat zece minute in partea de sus a cuptorului, ca sa creasca putin aluatul, apoi inca 16-18 minute pe randul din mijloc. Ah...era sa uit... Dupa primele 10 minute, am uns cu ou cele doua placinte... si apoi le-am bagat la copt in continuare.


Dupa jumatate de ora arata cam asa... (foto 7 si 8)


L-am lasat in tava ca sa se racoreasca nitel, si acu` ma duc sa tai o felie, ca sa vaz ce a iesit... (foto 9)

Daca vi se pare interesant puteti sa spuneti si dumneavoastra..."Da` ce...eu nu pot?!?" si sa-l incercati... Eu cred ca merita... "


Asta a fost povestea din ianuarie 2010, dar cred ca nici in februarie 2011 nu este de lepadat...


Acum o sa mai adaug vreo doua, trei poze (de fapt cred ca sunt mai multe... :-)) pentru eventualii pofticiosi si o sa va urez noapte buna dupa care o sa ma retrag pentru ca noaptea trecuta m-am culcat pe la ora doua dinspre ziua, azi am fost la trebusoara de serviciu... si sunt putin obosit... Ce vreti...sunt doar un puideom...:-)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..."" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

Bya Ralu 1

08.02.2013, 18:15

- TABITA - 1

22.02.2013, 00:26

Exceptional

ralu_ca 1

24.05.2014, 18:04

interesanta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Branza in trei culori