Tarta cu dovleac

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2014 | 2312 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 250 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 2 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 300g piept pui
  • 2-3 lg ulei
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 3 fasiute de gogosar murat
  • un dovlecel de 300 g
  • sare, piper
  • 250 g smantana
  • 1 ou
  • 300g branza de oaie
  • sare, piper, nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac:

Aluatul: se pune intr-un bol faina, sarea si untul rece taiat bucatele. Se adauga oul si apa si se framanta aluatul. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece.


Umplutura: Se spala pieptul de pui si se taie fasiute. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga carnea, se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa pana prinde putina culoare. Se scoate carnea din tigaie, se da deoparte, iar in uleiul ramasa se caleste putin ceapa taiata rondele, usturoiul tocat si gogosarul taiat julien. Se adauga din nou carnea, se mai lasa putin pe foc si se da deoparte.


Se ia aluatul, se intinde cu sucitorul atat cat sa acopere tava si peretii acesteia. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute.


Dovlecelul curatat de coaja se taie rondele subtiri. Smantana, oul si branza se amesteca impreuna si se adauga condimentele dupa gust. Se scoate tava din cuptor, se aranjeaza frumos rondelele de dovleac, deasupra se pune carnea cu ceapa si se toarna umplutura de smantana si se niveleaza. Se presara deasupra putina branza si se da la cuptor pentru 35-40 minute. Se serveste atat calda cat si rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mirela0911 1

03.07.2014, 11:39

Multumesc!

MotanLaOale 1

05.07.2014, 00:04

mirela0911 1

06.07.2014, 09:44

Mersi Motan!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat Brise