Coq au vin rouge

de katty in Pui, 28 Ian 2015 | 944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cocos(1,5-2 kg)
  • 1 borcan cepe mici murate
  • 1 borcan ciuperci intregi
  • 100 gr bacon
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 tije de telina
  • sare
  • piper boabe
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 300 ml vin rosu de Burgundia(daca nu aveti puteti sa il inlocuiti cu un Pinot noir autohton)
  • patrunjel verde tocat fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coq au vin rouge:

Transati cocosul in bucati potrivite pe care le spalati si le scurgeti bine de apa.Taiati ceapa julien si morcovul rondele subtiri.Intr-un vas incapator puneti bucatile de pui ,ceapa ,morcovul,piperul boabe ,foaia de dafin,cimbru si usturoiul.Acoperiti cu vinul si lasati la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.Scurgeti bucatile de carne ,stergeti-le bine si prajiti-le bine pe toate partile in uleiul de masline .Adaugati ceapa ,morcovul scurse si tijele de telina taiate felii.


Lasati sa se inmoaie cateva minute ,apoi adaugati vinul scurs.Lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie puiul ,adaugand cate putin vin caldut sau supa de legume.Cand este aproape gata taiati baconul fasii si prajiti-l in unt.


Adaugati ceapa murata scursa, lasati cateva minute ,amestecand usor ,apoi adaugati ciupercile.Turnati amestecul de bacon,ceapa si ciuperci peste pui , potriviti de sare si mai lasati sa dea cateva clocote.Serviti presarat cu patrunjel verde tocat fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coq au vin rouge" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

cristeena20 1

28.01.2015, 14:02

tare bun!!!

MotanLaOale 1

29.01.2015, 08:48

Bya Ralu 1

02.02.2015, 14:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor pe pat de vinete si rosii