Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor

de Patricia Iordache in Pui, 26 Iun 2013 | 10894 vizualizari

 

Este prima data cand incerc asemenea combinatie si nu-mi pare rau. Mi-a venit dintr-o data ideea de a "tavali" snitelul prin seminte crude de floarea soarelui si tare bun a mai fost...Gustul acela de seminte coapte, cu carnita si cascavalul topit...mhhh...

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui (aproximativ 500 gr.);
  • 2-3 oua (depinde de dimensiunea lor);
  • 5-6 linguri cu pesmet;
  • 100 gr, cascaval;
  • 100 gr, sunca de pui cu piper verde;
  • 3-4 linguri cu varf de seminte crude de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper;
  • cateva scobitori
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor:

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul pentru carne. Ideal este sa nu rupem carnea si sa obtinem felii subtiri si uniforme, dar daca se rup nu e o tragedie, ca "reparam" totul cu ajutorul unei scobitori.


Cascavalul il feliem subtire, sunca de pui la fel.


Procedam astfel: asezam fasia de carne, presaram sare si piper, adaugam in mijlocul acesteia felia de cascaval (intreaga sau taiata pe 1/2), apoi felia de sunca (intreaga sau taiata pe 1/2). Aducem lateralele feliei de carne spre mijloc, peste cascaval si sunca, apoi pliem si celelate doua laturi formand un dreptunghi. Fixam cu o scobitoate.


Batem cu putina sare cele doua oua.


Pregatim un castronel incapator cu pesmet si unul cu semintele de floarea soarelui.


Pachetelul (dreptunghiul de carne) il dam prin ou, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si la final prin semintele de floarea soarelui.


Asezam totul intr-o tava antiaderenta sau o tava normala tapetata cu hartie de copt si bagam totul la cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de aproximativ 40 minute, pana capata o crusta aurie.


Sunt bune calde sau reci.


 

TIPS-URI

1

Am servit alaturi de o salata de varza proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Valclaudia 1

31.07.2013, 22:19

MINUNAT!

babi5 1

27.08.2013, 18:56

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 09:44

foarte gustos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Cordon Bleu