Cornbread (Paine cu faina de porumb)

de Brindusa in Piine, 14 Dec 2010 | 9044 vizualizari

 

Aceasta paine dulce, facuta cu praf de copt, nu cu drojdie, e foarte populara in sudul USA. Faina de porumb nu e malaiul nostru pentru mamaliga, ci un malai foarte fin. Eu l-am gasit la magazinele cu produse naturiste.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina de porumb
  • 120 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 ml kefir (sau iaurt sau lapte)
  • 1ou
  • 10 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornbread (Paine cu faina de porumb):

Pentru o tava de aproximativ 20 cm x 35 cm

Porneste cuptorul la 190 C (tare) Intr-un castron amesteca ingredientele uscate ( fainurile, zaharul, praful de copt) Intr-un castron mai mare bate putin oul, adauga uleiul si amesteca putin. Adauga kefirul. Omogenizeaza. Pune ingredientele uscate peste cele umede. Omogenizeaza Toarna compozitia in tava unsa cu unt. Coace 15- 20 minute (poti face testul scobitorii)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornbread (Paine cu faina de porumb)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Patrate cu fulgi de ovaz