Cornete cu crema si krantz

de Ela68 in Prajituri, 25 Dec 2013 | 8303 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
    • 3 oua
    • zahar cat cantaresc ouale
    • faina cat cantaresc doua oua
    • un praf de sare
    Crema :
    • 2 oua
    • 150 gr zahar
    • 150 gr unt
    • 1 lingura de cacao
    • 200 gr nuci+3 linguri de zahar pentru caramelizat ( krantz )
    Glazura :
    • 50 gr ciocolata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete cu crema si krantz:

Pentru obtinerea cornetelor se amesteca intr-un castron toate ingredientele. Se tapeteaza tava cu unt sau cu hartie de copt care a fost unsa cu unt si se toarna cate o lingurita din compozitie. Nu se fac mai mult de patru sau cinci bucati odata fiindca in momentul in care incep sa se raceasca nu se mai pot rula. Se tin la foc mediu trei, patru minute, pana se rumeneasc pe margini. Desprindem cu ajutorul unui cutit si fierbinti, cu mana, se unesc capetele dandu-le forma de cornet. 

La mine problema a fost ca atunci cand am turnat in tava au avut o forma neregulata. Presupun ca daca puneam direct in tava unsa, fara sa mai folosesc hartie,  ar fi fost rotunde. La fiecare tura trebuie avut grija ca tava sa fie bine unsa.

Pentru crema, se amesteca zaharul cu ouale si cacaoa la Bain Marie iar cand se glaseaza lingurita, deci crema este destul de groasa, se adauga untul, amestecand pana la omogenizare. 

Topim cele 3 linguri de zahar si adaugam nucile. Le scoatem pe o foaie de copt si le lasam la racit.Se maruntesc apoi in robot. Incorporam nucile in crema lasand o parte pentru ornat(nu mai mult de doua linguri)

Ca sa aibe o margine frumoasa, am trecut partea de sus a cornetului prin ciocolata topita .

Se umplu cornetele si se presara deasupra krantz.

Mi-au iesit aproximativ 40 bucati, au fost destul de micute.

TIPS-URI

1

Se lucreaza rapid aluatul de cornet, fierbinte scos din cuptor

2

tava trebuie bine unsa de fiecare data

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu crema si krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

26.12.2013, 16:27

Mmm delicioase!

diaconta 1

26.12.2013, 22:51

ce-mi plac

Ela68 1

26.12.2013, 23:50

Multumesc dragilor ! Sper sa le fac mai frumoase data viitoare, fiind prima data cand le prestez, m-a cam chinuit talentul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de nuca de cocos