Cornete pentru inghetata I

de cccris in Dulciuri, 20 Apr 2010 | 8324 vizualizari

 

Am tot cautat retete pentru cornetele de inghetata. Asta e prima pe care o incerc.

 

INGREDIENTE

  • 3/4 cup zahar
  • 1 ou mare
  • 2 linguri unt topit si racit
  • 1 lingurite esenta vanilie
  • 1/4 cup lapte
  • 1/2 faina cernuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete pentru inghetata I:

Incalziti cuptorul la 150 grade.

Intr-un castron bateti oul cu zaharul pina devine aproape ca o bezea la consistenta. Adaugati untul, vanilia si laptele. La sfirsit incorporom si faina.

Ungem cu ulei o foaie de copt ( nu am inteles de ce trebuie sa fac asta, dar asa zice reteta ), punem o lingura plina de aluat, il intindem cu o spatula, in forma de cerc (eu am facut mai patrat, cum a iesit). Coacem formele 15 minute sau pina se bronzeaza putin. Acum reteta zice sa scoateti cite o forma si sa o infasurati pe un cornet de metal, dar ale mele sint prea subtiri si nu mi-ar fi intrat in ele nici o cupa de inghetata. In concluzie, am pus cite o foaie intr-un castron ca sa arate ca o cupa. Trebuie lucrat foarte repede.

TIPS-URI

1

Un mic secret: nu scoateti tava. Doar o trageti putin din cuptor cit sa puteti lucra cu fiecare cornet in parte, restul sa stea la caldura, sa nu se intareasca. Nu mi-a placut cum se lucreaza, se desprind foarte greu de hirtia de copt, dar va asigur ca au avut mare succes, sint delicioase la gust ( chiar daca unele mi s-au facut bucatele cind le-am desprins de foaie ). Au disparut imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete pentru inghetata I" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ela 1

22.04.2010, 00:17

m-am uitat azi la metro,au cornete si vafe pt inghetata,cam 1100lei vechi bucata,sunt pe pachete de 100-200bucati

cccris 1

22.04.2010, 07:41

Care Metro?

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si ciocolata