Cornetti cu iaurt

de RuxyRux in Prajituri, 2 Dec 2010 | 5261 vizualizari

 

Pentru ca sunt o mare admiratoare a Laurei, i-am probat aproape toate retetele, pentru micul dejun am gasit in paginile blogului ei, aceasta reteta delicioasa de cornetti cu iaurt, cornuri pufoase , atat de simplu si de rapid de facut....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 125 gr iaurt 
  • 125 gr unt
  • jumatate plic praf de copt
  • un varf sare
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornetti cu iaurt:

Untul se topeste la baine-marin si apoi se raceste.

Intr-un vas se amesteca faina, untul, iaurtul, praful de copt si vanilia, se adauga si un praf de sare. Se framanta un aluat bun, moale care se intinde intr-o foaie rotunda de 0,5 cm grosime, care se taie in 8 triunghiuri.

In centrul fiecarui triunghi se pune umplutura, care poate sa fie nutella, finetti, gem....chiar si branza dulce...

Se ruleaza triunghiurile din partea lata spre varf si se aseaza in tava tapetata, nu se ung si se coc la cuptorul preincazlit la 180 grade pentru 20 de min...se racesc se pudreaza si se servesc...sunt fantastic de bune....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornetti cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu iaurt si afine