Cornul abundentei

de Carmen in Reteta de vedeta, 30 Aug 2016 | 1905 vizualizari

 

Cornul abundentei, de obicei il fac in preajma sarbatorilor, momentul in care cu totii ne dorim si dorim tututror toate cele bune.
Gandindu-ma ca reusesc sa ajung la intalnirea Bucatarasilor de la Paltinis 2016 fie si pentru cateva ore, am vrut sa le transmit tot ce-i mai bun ! Cornul - a fost mesajul meu de bine !
Bunica mea ne facea mereu insa din coca moarta si-l pastra de frumusete pana la Pasti. Eu am cautat o reteta comestibila pentru ca nu suport sa arunc mancarea. Intai am facut din aluat de cozonac ca mai apoi, Petro, prietena mea mi-a sugerat-o si dupa testare am decis ca este cea mai potrivita

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 cub de drojdie de 42 g
  • 250 ml ulei
  • 250 ml bors
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornul abundentei:

Se dizolva zaharul in bors (ca sa mearga mai repede, eu il incalzesc pe foc). Amestecul caldut il torn peste drojdie - maia intr-un cuvant si se lasa sa dospeasca, evident ca merge repede avand zahar si amestecul caldut.


Se adauga uleiul si un pic de sare, apoi faina si se framanta foarte putin pana iese un aluat neted si nelipicios. Se lasa la crescut in timp ce formam conul pe care vom monta cornul.


Din restul de compozitie am facut saratele ungandu-le cu ou si presarandu-le cu branza sarata si ce ai la indemana sau dupa inspiratie

 

TIPS-URI

1

cu alte ocazii am decorat platoul si cu fructe de sezon printre prajiturile care parca se revarsau din cornu

2

va garantez ca in orice situatie are un impact grozav si creeaza bucurie pe langa mesajul pe care-l transmite

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornul abundentei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

03.09.2016, 19:38

Baiatul meu a papat si am reusit sa rup si eu o bucatica, foarte bun!

Carmen 1

03.09.2016, 22:38

te pup Mirela, noroc ca am martori

Constelatialeu 1

05.09.2016, 23:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de cartofi si ceapa coapte la crock pot

ieri la 23:16

Ciuperci umplute cu carne de pui la cuptor

ieri la 17:58

Prajitura cu crema de ciocolata si mure

de Rocsi 9

ieri la 10:54

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida a la Stela Popescu