Pui à la Pepe

de ionix in Reteta de vedeta, 23 Apr 2010 | 8329 vizualizari

 

De ce Pepe? Pt c-am vazut reteta intr-o emisiune de divertisment unde el gatea asa ceva :D:D
Este un pui extreme de gustos…

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 linguri cu miere
  • ½ kg rosii cherry
  • 4 morcovi
  • Doua cepe galbene mari
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • lingura cu unt
  • 300 g fasole verde
  • Doua linguri cu ulei de masline
  • Amestec de condimente: sare, piper, chilli, rozmarin, busuioc

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui à la Pepe:


Puiul se spala bine, se curata de grasime si de puf, se transeaza.


Curatam legumele si le spalam bine iar apoi luam o tava si o ungem cu unt.


Asezam in tava morcovii taiati rondele, peste morcovi punem: ceapa taiata julien, ardeii taiati felii, fasolea spalata iar pe ultimul strat punem rosiile.


Peste legume punem puiul in care bagam felii de usturoi si-l condimentam cu amestecul de condimente. Puiul trebuie condimentat pe toate partile.


Peste pui turnam uleiul de masline.


Tava o acoperim cu folie de aluminiu, astfel incat sa fie “sigilata” bine.


Se da la cuptor la foc mediu timp de circa o ora, pana se face puiul.


Dupa ce puiul e facut, luam folia de aluminiu si ungem puiul cu miere.


Dam focul la cuptor la maxim si lasam 5-10 minute pana se rumeneste un pic.


Se serveste alaturi de un vin bun.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Mierea are rolul de a da crusta aurie puiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui à la Pepe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

adry88 1

08.05.2011, 11:15

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:57

vreuuuuu su euuu

babi5 1

15.12.2013, 14:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui la cuptor