Paine pentru sandwich

de daniastefania in Reteta de vedeta, 16 Ian 2016 | 2873 vizualizari

 

O reteta foarte buna. Reteta ii apartine Marthei Stewart. Iese exact ca cea din magazin, dar mult mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 875 g faina
  • 625 ml apa calduta
  • 56 g unt
  • 12,5 g zahar
  • 8,5 gr drojdie uscata
  • 17 g sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pentru sandwich:

Intr-un vas punem 125 ml apa calduta, drojdia si zaharul. Se lasa 5 minute sa se activeze drojdia.


Faina se amesteca cu sarea si restul de apa. Se amesteca bine. Se adauga apa cu drojdia si zaharul, apoi untul. Framantam totul 10 minute. Aceasta operatiune se poate face si cu robotul. Formam o bila din aluat si il lasam la dospit, acoperit cu un prosop de bucatarie sau cu folie alimentara, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in doua bile. Fiecare bila se intinde intr-un dreptunghi, apoi se ruleaza de jos in sus. Fiecare dreptunghi rulat se aseaza intr-o tava de chec unsa cu ulei. Lasam sa dospeasca, pana ajunge aluatul la varful formei. Se dau painile in cuptorul preincalzit la 240 grade C, pana sunt rumenite frumos. Se scot din cuptor si asa calde se ung cu unt topit. Astfel coaja ramane moale si nu se intareste. Tare buna! Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru sandwich" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gicuta69 1

18.01.2016, 09:00

Ce painica pufoasa!

mihaelar63 1

21.01.2016, 07:45

Azi am sa framant . Imi place mult Martha Stewart . Painea facuta acasa este foarte buna

-Licurici- 1

21.01.2016, 07:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornul abundentei