CORNULEȚE DE POST

de Panacris in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 1173 vizualizari

 

O rețetă simplă din caietul de prăjituri al mamei, cu ingredeinte ce sigur se găsesc în cămara voastră. Bune, fragede și de post;) Și cred că sigur sunt pe placul lui Mos Crăciun. Atunci, mai facem o porție și pentru Mos Crăciun ;)

 

INGREDIENTE

  • Bors de putină 1 cană, ( dacă nu aveți borș la îndemână, se poate înlocui cu apă și 2 linguri de oțet într-o cană).
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Sare iodată 2 g,
  • Ulei 2 căni,
  • margarină cca. 50 g,
  • Făină cât cuprinde, cca. 500 g.
  • Pentru umplutură:
  • Dulceață/ nuci/rahat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CORNULEȚE DE POST:

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și ușor de modelat. După ce se obține un aluat ideal, modelabil, se porționează în cca.6 bucăți. Acestea se întind, pe un blat înfăinat, se porționează. La baza triunghirilor se adaugă, dulceață, rahat sau nucă ;) apoi se rulează și se așează pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se dau la copt cca.15 minute la 180 grade. După ce s-au rumenit, se trec fierbinți, prin zahăr pudră ;) Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULEȚE DE POST" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

CORNULEȚE DE POST-0
CORNULEȚE DE POST-1
CORNULEȚE DE POST-2
CORNULEȚE DE POST-3
CORNULEȚE DE POST-4
CORNULEȚE DE POST-5
CORNULEȚE DE POST-6
CORNULEȚE DE POST-7
CORNULEȚE DE POST-8
CORNULEȚE DE POST-9
CORNULEȚE DE POST-10
CORNULEȚE DE POST-11

COMENTARII (22)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 09:53

tare bune!-bd

martzisor

martzisor 1

21.12.2015, 13:56

buna,am incercat reteta si nu mi-a iesit in imagini arati ca pui unt sau margarina iar in reteta scrie doar ulei mi-a iesit un aluat care nu poate fi lucrat in nici un fel pare prea uleios iar faina am pus deja cca 800 g si tot nu se vede nici o schimbare ma poti ajuta cu vreo sugestie?

Panacris

Panacris 1

21.12.2015, 20:05

Bună Mărtzișor Da, am pus o bucată de margarină, rectific acum rețeta. De aceea pun și poze intermediare Aluatul e întradevăr lipicios, un pic mei greu de rulat, eu am scris făină cât cuprinde, cca. 500 g, dar poate fi mai multă, acum depinde ce fel de căni ai folosit, sper că nu de ceai căni mai mari de cafea, de cca. 200 ml. Șu pune făină, cât cuprinde, până obții un fel de aluat de genul langoșilor/scovregilor ( nu găsesc în profilul tău în ce zonă locuiești ) Succes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!