CORNULEȚE DE POST

de Panacris in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 6340 vizualizari

 

O rețetă simplă din caietul de prăjituri al mamei, cu ingredeinte ce sigur se găsesc în cămara voastră. Bune, fragede și de post;) Și cred că sigur sunt pe placul lui Mos Crăciun. Atunci, mai facem o porție și pentru Mos Crăciun ;)

 

INGREDIENTE

  • Bors de putină 1 cană, ( dacă nu aveți borș la îndemână, se poate înlocui cu apă și 2 linguri de oțet într-o cană).
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Sare iodată 2 g,
  • Ulei 2 căni,
  • margarină cca. 50 g,
  • Făină cât cuprinde, cca. 500 g.
  • Pentru umplutură:
  • Dulceață/ nuci/rahat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CORNULEȚE DE POST:

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și ușor de modelat. După ce se obține un aluat ideal, modelabil, se porționează în cca.6 bucăți. Acestea se întind, pe un blat înfăinat, se porționează. La baza triunghirilor se adaugă, dulceață, rahat sau nucă ;) apoi se rulează și se așează pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se dau la copt cca.15 minute la 180 grade. După ce s-au rumenit, se trec fierbinți, prin zahăr pudră ;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULEȚE DE POST" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 09:53

tare bune!-bd

martzisor 1

21.12.2015, 13:56

buna,am incercat reteta si nu mi-a iesit in imagini arati ca pui unt sau margarina iar in reteta scrie doar ulei mi-a iesit un aluat care nu poate fi lucrat in nici un fel pare prea uleios iar faina am pus deja cca 800 g si tot nu se vede nici o schimbare ma poti ajuta cu vreo sugestie?

Panacris 1

21.12.2015, 20:05

Bună Mărtzișor Da, am pus o bucată de margarină, rectific acum rețeta. De aceea pun și poze intermediare Aluatul e întradevăr lipicios, un pic mei greu de rulat, eu am scris făină cât cuprinde, cca. 500 g, dar poate fi mai multă, acum depinde ce fel de căni ai folosit, sper că nu de ceai căni mai mari de cafea, de cca. 200 ml. Șu pune făină, cât cuprinde, până obții un fel de aluat de genul langoșilor/scovregilor ( nu găsesc în profilul tău în ce zonă locuiești ) Succes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci, scortisoara si zahar brun