Cornulete aperitiv cu ciuperci de roua si seminte

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2015 | 836 vizualizari

 

bune si de pachetel ;)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 3 linguri seminte de in
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei
  • cca 400-450 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 500 gr. ciuperci de roua calite in 2 linguri de ulei cu sare si piper dupa gust
  • putin gris (1-2 linguri)
  • 1 ou mare de casa
  • seminte de susan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu ciuperci de roua si seminte:

Pentru inceput punem drojdia intr-un castron incapator.


Adaugam sarea de Himalaya si zaharul, amestecam cu mana sa se lichefieze drojdia.


Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam un aluat in care adaugam semintele de in si uleiul, asa incat la final vom obtine un aluat elastic.


Aluatul se acopera cu un servet curat de bucatarie, apoi se lasa la dospit cel putin o ora pana isi dubleaza volumul.


In acest timp curatam ciupercile de roua de firele de iarba si alte impuitati, le clatim intr-o strecuratoare sub jet de apa rece si le punem apoi la calit in ulei.


Lasam ciupercile la foc pana scade apa lasata, presaram dupa gust sare si piper, puntem putin gris care va absorbi grasimea in exces si dam deoparte umplutura pana ne ocupam de cornulete.


Preincalzim cuptorul la 200 grade.


Tapetam 2 tavi cu hartie de copt.


Cand aluatul si-a dublat volumul rupem bucati din el, de marimea unei portocale, intindem aluatul cu sucitoarea pe masa de lucru infainata, impartim apoi fiecare foaie in 8 triunghiuri, la baza fiecarui triunghi aszam 1 lingurita de umplutura de ciuperci, rulam strans cornuletele, le aszam in tava, le ungem cu ou batut si presaram seminte de susan.


Dam tavile la cuptor pana capata cornuletele aspect de rumen.


Lasam la racorit si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu ciuperci de roua si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

-Licurici- 1

19.10.2015, 08:21

SUper bune!

Gicuta69 1

19.10.2015, 09:04

Bune

noiinbucatarie 1

24.02.2016, 21:54

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu ou in stil chinezesc